Back Back Nieuws

Efteling opent samen met 230 burgemeesters de stad Raveleijn

08 april 2011

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

De magische stad Raveleijn in de Efteling is gisteren door 230 burgemeesters uit heel Nederland officieel geopend. Onder aanvoering van de ‘burgemeester’ van de stad Raveleijn, Bart de Boer (voorzitter van de directie van de Efteling), openden de burgemeesters de stad door een honderd meter lang rood lint door te knippen.

Waar raven, ruiters zullen zijn
De stad Raveleijn, met een totale investering van 30 miljoen euro, vormt het decor voor een spectaculaire show met onder meer paarden, raven en een vuurspuwend, mechanisch wezen Draconicon (gemaakt door Heavy Decor). Het verhaal van de show gaat over vijf kinderen die door raven en een geheimzinnige stem gelokt worden naar een oude stadspoort. Bij binnenkomst veranderen de kinderen in ruiters te paard en komen zij erachter dat ze De Vijf zijn. Zij moeten de stad Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser graaf Olaf Grafhart en zijn monsterlijke wezens.

Meer dan alleen een parkshow
Raveleijn is een nieuwe verhaallijn van de Efteling, Bart de Boer is enorm trots op het eindresultaat: ‘Niet eerder is een nieuw verhaal van de Efteling zo breed geïntroduceerd. Vanaf februari is de dramaserie Raveleijn wekelijks te zien bij RTL 4, in maart werd het gelijknamige boek van de hand van Paul van Loon gepresenteerd, er volgt nog een online game en dan natuurlijk de fysieke stad Raveleijn met de mysterieuze parkshow hier in de Efteling!’

Gecompliceerde productie
Constant Geerling, van Constant in Beweging, is de producer van de show en heeft ruim een jaar lang gewerkt aan het verhaal achter de show. Alle levende dieren in de show; de paarden, de raven, de uil en de valk, zijn een jaar lang speciaal getraind om deze moeilijke show neer te zetten.

Constant Geerling geeft een toelichting over de productie van deze show en geeft zijn eerste reactie na de première van Raveleijn:
Raveleijn beschikbaar voor evenementen
De stad Raveleijn is ook in te zetten voor evenementen. Naast de openluchtarena biedt Raveleijn onderdak aan een gethematiseerde arrangementenlocatie ‘Het Wapen van Raveleijn’. Deze locatie is geschikt voor 550 personen en voorzien van Bourgondische verwennerijen en middeleeuwse bediening. De enorme arena van 1.450 m2 kan ook exclusief ingezet worden voor evenementen op maat.

Bart de Boer, voorzitter van de directie van de Efteling, legt uit wat de stad Raveleijn kan betekenen voor de evenementenbranche:

Fotografie: Felieke Pak

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!