Back Back Achter de schermen

Effect Groep internetontbijt eventlocaties | foto’s | video

10 juni 2009

Effect Groep internetontbijt eventlocaties from punkmedia on Vimeo.

Ik weet nog dat ik ruim 4 jaar geleden de eventbranche.weblog startte dat in 'de eventbranche' met enig onbegrip werd ontvangen. Huh? Wat ben je nu weer aan het doen, Winkeldermaat? In print en online predikte ik het online evangelie maar veel volgers kreeg ik niet in de markt van de feestjes, events en congressen. Simon Renes en Rob Captijn, die wel.

Ik had een twee jaar eerder (februari 2003 om precies te zijn) een vrij succesvolle wekelijkse digitale FZ Nieuwsbrief opgestart, en omdat van een print-hoofdredacteur niet direct internetactiviteiten werden verwacht was een weblog starten een totale verrassing, laat staan foto's plaatsen op Flickr (flikker? hahaha die naam gaan ze vast veranderen, dat wordt nooit wat), filmpjes op YouTube en dik twee jaar geleden Twitter.

Ben ik een voorloper? Ja. In de evenementenbranche.

En ook vanochtend bleek weer eens, net als vorige week tijdens de Masterclass Social Media, dat deze sector tussen aanhalingstekens nieuwe en sociale media nog (steeds) verre van zich weet te houden. En toch weet ze, ze mot er aan.

Ronnie Witjes van High Profile Uitgeverij belicht het verse onderzoek onder 250 eventlocaties, dat eind juni in High Profile Events verschijnt.

Simon Renes van Effect Groep, de initiator en inspirator van het Effect Groep internetontbijt, Ronnie Witjes van High Profile Uitgeverij en Ton Renes (broer van) van 4net Internet wisten op dinsdagochtend 9 juni 2009 voor een groep van 40 eventlocatiehouders het tij te keren. Met overtuiging brachten de heren internetlovers de liefde over op hun gehoor. Alles passeerde de revue: social networks, Twitter, YouTube, Flickr, video, weblogs… Ronnie had het zelfs over augmented reality. Sexy!

Het was een zeer nuttig, gezellig en heerlijk internetontbijt bij Effect Groep in Veenendaal. Bij het ontbijt van volgend jaar wil Simon meer vingers in de lucht op vragen als 'wie weet hoeveel bezoekers er op zijn of haar website komen?' en 'wie is actief op social networks met zijn locatie?' Dat gaat lukken.

Naar de foto's.
Naar de video.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!