Back Back Achter de schermen

Effe checken…

10 november 2006

"Effe checken…". Jan Jacobs aan de lijn. "Ik had net een bureau aan de lijn dat in wil sturen voor jouw Giraffe categorie, maar niet zeker is of het event voldoet aan de inzendcriteria". Een verstandig belletje, want je stuurt natuurlijk wèl in om te winnen.

Het bureau had van de klant een tamelijk generieke briefing gehad met reden en doel, maar niet al te veel gemeet en gedoe. Het was uiteindelijk een uiterst succesvolle exercitie geworden. "Was dat succes een gelukkie of heeft het bureau die briefing met slim denkwerk tot dat succes geleid?" vroeg ik Jan. Hij meende het laatste. "Dan moeten ze zeker inzenden voor de zakelijke categorie".

Dat is immers precies wat we zoeken. Bureaus die los van de gebruikelijke creatieve kwaliteit en productionele slagkracht, een werkelijk toerekenbare strategische meerwaarde aan hun klant hebben geleverd. Wel gaf ik nog even de tip mee, dat ze dan wel heel nauwkeurig op hun inzendformulier moesten aangeven hoe ze tot hun keuzes waren gekomen en hoe die vervolgens aan het resultaat hebben bijgedragen.

Volgens mij gaan er dit jaar mooie dingen gebeuren bij de zakelijke Giraffe. Ik heb er zin an!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!