Een poëtisch verblijf in The Dylan AmsterdamEen poëtisch verblijf in The Dylan Amsterdam
Back Back Locaties

Een poëtisch verblijf in The Dylan Amsterdam

25 augustus 2017

In hartje Amsterdam siert een historische parel de Keizersgracht; het intieme boetiek hotel The Dylan Amsterdam. De stenen toegangspoort van dit vijfsterrenhotel onderbreekt de aaneengesloten gevels in de grachtengordel, als een statig symbool uit de bloeiende 17e eeuw. Eenmaal binnen benemen de handbeschilderde ruimtes en het sfeervolle, luxe interieur je direct ieder besef van tijd. Een oase in de drukte van alledag. De perfecte locatie om in alle rust te socializen en te vergaderen met zakenrelaties met de populaire bezienswaardigheden op loopafstand. Ook culinair is het hier genieten, want het met een Michelin ster bekroonde Vinkeles restaurant is onderdeel van The Dylan Amsterdam.

Drama aan de Keizersgracht

Ruim vier eeuwen geleden kwam de Keizersgracht tot leven met de bouw van de Duytsche Academie. Een houten theater dat bezocht werd door toenmalige beroemdheden als de Prins van Oranje en de Tsaar van Rusland. In 1632 bouwde de architect Jacob van Campen er een stenen theater. Op het podium passeerden bekende voorstellingen geschreven door Shakespeare, Molière, Voltaire en Corneille. Het 100-jarig bestaan in 1737 werd onvergetelijk dankzij Antonio Vivaldi, die het theaterorkest dirigeerde. Helaas brandde het theater tijdens een optreden in 1772 helemaal af. Het enige dat bewaard bleef, is de karakteristieke stenen toegangspoort. Na de brand stichtte een van de Regenten van de Rooms-Katholieke Kerk hier het Ouderen & Armen kantoor, dat in 1998 zijn nieuwe bestemming vond als luxe boetiek hotel.

Alleen het beste is goed genoeg

The Dylan verwijst naar de Ierse dichter Dylan Thomas, geliefd bij de eigenaren van dit hotel. Naast 40 hotelkamers en suites beschikt The Dylan Amsterdam ook over vijf prachtige zalen. Iedere ruimte in het hotel heeft een individueel design, een aantal daarvan tot stand gekomen door de bekende interieurontwerper Remy Meijer. Ondanks hun onderlinge verschillen verenigen alle ruimtes op ongekende wijze de architectuur, historie, luxe en sfeer met de moderne voorzieningen. Hieruit blijkt een hoge mate van persoonlijke aandacht, vakkundigheid en oog voor detail; gewaardeerde eigenschappen waarmee The Dylan Amsterdam ook inspeelt op de wensen van opdrachtgevers en gasten.

Verrassend veel mogelijkheden

Het hotel kan voor evenementen gedeeltelijk of in zijn geheel (privatisering) worden geboekt. De capaciteit varieert van 200 personen onder normale omstandigheden tot maximaal 450 personen bij privatisering. Gasten krijgen een warm welkom in de comfortabele lounge of in de Courtyard met zijn brede natuurstenen trap, die via openslaande deuren toegang geeft tot de Ariana. Deze conferentieruimte is voorzien van moderne vergaderfaciliteiten, maar dankzij de twee open haarden, opvallende structuurwand en onbewerkte houten vloer is de Ariana ook een prachtig decor voor feestelijke of culinaire gelegenheden. Het imposante glazen dak kan volledig worden verduisterd.

Wie exclusief met zijn relaties wil genieten van een gastronomisch 5-gangen diner van Vinkeles, kan terecht in Barbou. Deze ruimte gelegen tussen de Lounge en de Courtyard heeft een prachtig uitzicht op de smaakvolle binnentuin, die volledig wordt omsloten door The Dylan Amsterdam. Op de tweede verdieping kan in stijl vergaderd en gegeten worden in Josephine’s, met haar authentieke 17e-eeuwse groenblauwe kleurstelling of, met grotere groepen, in de Regents Room. Door de grote ramen heb je een inspirerend uitzicht op de Keizersgracht. Vergeet vooral ook niet omhoog te kijken, want in het hoge plafond bevinden zich de wapens van de regenten die op deze plek het Ouderen & Armen kantoor bestierden.

Culinair genieten

Restaurant Vinkeles bevindt zich in de 18e-eeuwse bakkerij van dit voormalige Armen en Ouderen Kantoor. De oude ovens zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van het decor. Het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd in Bar Brasserie OCCO. De rest van de dag kun je hier ook terecht voor lunch, high wine, diner of een gezellige borrel, die met mooi weer in de binnentuin worden opgediend. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!