Back Back Interview

Ebony van Herk: ‘De spanning voordat een beurs begint. Dat gevoel is niet te beschrijven’

07 september 2015

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat is hun droom? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen!

Dit keer maak je kennis met Ebony van Herk, van Beursgebouw Eindhoven.

Wie is Ebony van Herk?
Geboren op 7 augustus 1978 in Helmond. Ik ben 2 jaar getrouwd met de allerliefste man van de hele wereld en we wonen met onze 2 meiden in Mierlohout. We zijn een samengesteld gezin, mijn dochter is 9 en de dochter van mijn man is 8 jaar.

Wat is typisch ‘Ebony van Herk’?
Door mijn collega’s word ik getypeerd als: ‘Spontaan, eerlijk, neemt geen blad voor haar mond, vindt uiterlijk heel belangrijk, is representatief, enthousiast in spreken en uiterlijk vertoon. Toont altijd persoonlijke interesse in anderen. Haar enthousiaste en typisch Helmondse accent doet collega’s opfleuren.’

Beroep en bedrijf?
Ik ben projectmanager in het Beursgebouw Eindhoven. Negen jaar geleden ben ik begonnen als acquisiteur en na een jaar benoemd tot projectmanager van de Internationale Artiesten- en Evenementen Beurs. Een aantal jaren heb ik een consumentenbeurs gedraaid. En nu werk ik naast de Artiesten- en Evenementen Beurs mee aan de Excellent Wonen en Leven Beurs.

Waarom deze branche?
Ik ben er ingerold, ik hou van acquisitie. Ik ben nu 9 jaar werkzaam ben bij het Beursgebouw en toch is het iedere keer weer een ervaring. De standhouders die je van te voren spreekt aan de telefoon, de spanning met de opbouw, de spanning voordat een beurs begint. De bezoekers die bij de entree staan te wachten, wat vinden zij van de beurs?? Dat gevoel is niet te beschrijven. Dat alles uiteindelijk loopt zoals het hoort en je aan het einde van de beurs positieve geluiden hoort (ook soms negatieve geluiden), maakt dit beroep wel erg speciaal.

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Moeilijk om te kiezen, omdat ieder evenement zijn charmes heeft. Maar dan kies ik toch voor de eerste Internationale Artiesten- en Evenementen Beurs die ik zelf mocht organiseren.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Wat me heel erg is bijgebleven is de 1ste keer dat ik meewerkte aan Concerti Fetti, een concert dat speciaal wordt georganiseerd voor mensen met een beperking. De sfeer, de mensen, de artiesten, de organisatie erachter… Dit is echt een speciale dag voor deze mensen met een beperking. Prachtig hoe ze kunnen genieten!

Wat inspireert jou?
Mijn collega’s en zeker mijn baas dhr. Chris Aelberts, die al zeer lang in dit vak zit en waar ik nog iedere keer van leer.

Waar droom je nog van?
Een eigen bedrijf, maar dat zal denk ik toch een droom blijven.

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
2020 zal er dynamisch, veelbelovend en vooral resultaatgericht uitzien.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?
Mijn baas Chris Aelberts, die man is een duizendpoot, in mijn ogen kan hij alles aan, daar kan ik nog heel veel van leren.

Wat was je grootste blunder?
Dat ik de plattegrond had ingetekend voor de Artiesten- en Evenementen Beurs, met allemaal verkochte stands en toen de beurs werd opgebouwd ik een meter extra op de plattegrond getekend had. Dat wil dus zeggen dat het gebouw compleet een meter langer was geworden, zodat we ruimte te kort kwamen. Heel ernstig, als dit je overkomt! Gelukkig heb ik dit samen mijn collega, floormanager Marcel Kramer, kunnen oplossen. Hij heeft overal een oplossing voor.

Hekel aan…
Mensen die opscheppen en blij zijn met zichzelf.

Dol op…
Mijn man, mijn kinderen, mijn familie en zeker niet te vergeten: shoppen!

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Dat ik tatoeages heb.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Wie vecht kan verliezen, maar wie niet vecht heeft al verloren. Leer van je fouten, dat is heel belangrijk!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!