Back Back Nieuws

Dutch Water Dreams gaat land door met verrijdbare FlowRider®

12 maart 2007
Met de FlowRider® (filmpje) lanceert Dutch Water Dreams een verrijdbare golfmaker waarmee het mogelijk is om overal in Nederland te surfen op een permanente kunstmatige golf van twee meter hoog. Het is een nieuw concept en nog nergens in Europa vertoond. Initiatiefnemer is Tobias Walraven, expert op het gebied van water- recreatie en eigenaar van Dutch Water Dreams, het enige wildwatersport complex in Europa. Hij heeft deze verrijdbare FlowRider® ontwikkeld samen met het Amerikaanse bedrijf WaveLoch.

De mobiele golf wordt op feesten en evenementen ingezet voor demonstraties en/of om mensen kennis telaten maken met body- en flowboarden. De FlowRider® Transmobile is vervoerbaar per vrachtwagen en waar de wagen geparkeerd staat, wordt de FlowRider® opgezet en kan iedereen kennismaken met deze populaire watersporten.

Tijd voor Europa
Tobias Walraven, Directeur Dutch Water Dreams: “Na de opening van ons wildwatersport complex Dutch Water Dreams in oktober 2006, zijn wij verder gaan nadenken over een extra dimensie. In Amerika ben ik voor het eerst in contact gekomen met het fenomeen van een mobiele FlowRider® en vond het nu de hoogste tijd om ook Europa kennis te laten maken met dit concept. We willen de mobiele FlowRider® inzetten voor unieke evenementen door het hele land en mogelijk daarbuiten. De mobiele FlowRider® zal ook geplaatst worden bij onze nieuwe Beach House.”

50 kilometer per uur
De FlowRider® Transmobile genereert een permanente kunstmatige golf van circa twee meter hoog. In de FlowRider® wordt het water met gemiddeld 50 kilometer per uur rondgepompt. De onderlaag van de FlowRider® is van zacht materiaal en voelt, wanneer er water overheen stroomt, enigszins aan als een judomat. Vallen doet dus geen pijn, en daardoor kunnen boardsporten op een FlowRider® veilig worden beoefend. Vanaf een leeftijd van 6 jaar kan er al op de FlowRider® gebodyboard worden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!