Back Back Nieuws

DLC Restaurant: nieuwe én gerecyclede eventlocatie in Amersfoort

05 april 2016
Het DLC Restaurant is 2 april officieel geopend. Bedrijven die op zoek zijn naar een maatschappelijk verantwoorde en duurzame locatie voor een zakelijke bijeenkomst, kunnen nu terecht op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. De locatie fungeert van donderdag tot zondag als restaurant en is daarnaast beschikbaar als plek voor onder meer vergaderingen, presentaties of seminars. Het pand biedt ruimte aan circa 100 gasten en heeft een informele uitstraling. Het DLC Restaurant beschikt over een plenaire zaal, een grote veranda en een tuinkas die als subruimte ingezet kan worden.

Locatie met een verhaal
Bijzonder aan de nieuwe eventlocatie is dat het pand volledig gemaakt is van gebruikte materialen. Bovendien krijgen mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans om mee te draaien in de maatschappij. Zo hebben cliënten van Stichting Bikkel geholpen bij de bouw en gaan cliënten van zorgorganisatie Amerpoort aan de slag in de naastgelegen kas en moestuin.

‘Een locatie met een verhaal dus, dat goed past bij bijeenkomsten die gaan over duurzaamheid of bij bedrijven die waarde hechten aan social return en maatschappelijk verantwoord ondernemen’, zegt Esmée Foppen van het DLC Restaurant.

Vers
Bedrijven die hun bijeenkomst bij het restaurant houden kunnen uiteraard rekenen op passende catering. Of het nu gaat om een borrel met hapjes of een uitgebreid diner met vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Lichte, pure en eerlijke smaken staan daarbij centraal en veel  ingrediënten zijn afkomstig uit de regio. De groenten komen zelfs uit de kas en moestuin naast het restaurant.

Zusjes
Het DLC Restaurant ligt op een bijzondere plek. De eventlocatie maakt onderdeel uit van de Wagenwerkplaats, het bruisende, industriële spoorcomplex in Amersfoort. Bedrijven kunnen eventueel een bijeenkomst combineren met één van de andere inspirerende panden op het terrein. Op een steenworp afstand liggen namelijk vier monumentale zusjes van DLC: het Centraal Ketelhuis, het Oude Magazijn, De Veerensmederij en De Rijtuigenloods. Deze locaties zijn geschikt voor bijeenkomsten van circa 100 tot 2.000 personen. Er is gratis parkeergelegenheid en station Amersfoort Centraal ligt op loopafstand.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!