Back Back Achter de schermen

DJ School Nederland in de spotlights bij Hart van Nederland

05 november 2013

DJ School
Nederland is een van de weinige professionele DJ scholen die Nederland rijk is, een broedplaats voor DJ- en producertalenten. Het SBS televisieprogramma Hart van Nederland schonk gisteren aandacht aan het fenomeen ‘Nederland DJ-land’. Bekijk het tv-item hier »

Vraag naar opleidingen en workshops stijgtIn de state of the art studio van DJ School Nederland staat DJ Angel, het negenjarige supertalentje dat wordt opgeleid en begeleid door eigenaresse Jolanda van den Berg, alias DJ Miss Smile. Het meisje heeft het zichtbaar naar haar zin en weet goed waar ze mee bezig is. Naast het maken van muziek is het namelijk ontzettend belangrijk om ook de techniek goed onder de knie te krijgen, digitaal is anders dan het vinyl waar vroeger mee gewerkt werd. Ondanks, of misschien zelfs dankzij, deze ontwikkelingen blijft de vraag naar opleidingen en workshops stijgen.

Vele Nederlandse DJ's in DJ Mag Top 100
Van den Berg: “We hebben het in onze school altijd erg druk gehad, maar tegenwoordig is er zelfs interesse vanuit het buitenland.” Dat is een logisch gevolg van het succes dat ons land kent op muziekgebied: maar liefst 6 van de
DJ’s uit de mondiale Top 10 (DJ Mag) komen uit Nederland en draaien wereldwijd voor volle zalen.

"Goede muziek, good feeling, good vibe"
Volgens Van den Berg heeft Nederland begrepen waar de wereld behoefte aan heeft: “Goede muziek, good feeling, good vibe en enthousiasme overbrengen op het publiek.” Ook DJ Angel is op die manier goed aan de weg aan het timmeren, ze heeft al een aantal optredens gehad en gasten met haar muziek en enthousiasme geraakt. Van den Berg: “Haar grote voorbeeld is nu nog Afrojack, maar over een paar jaar is DJ Angel het voorbeeld voor alweer de nieuwe generatie DJ’s.”

Over DJ School Nederland
DJ School Nederland, gevestigd in Gorinchem, bestaat inmiddels 9 jaar en heeft vele (bekende) DJ’s, VJ’s en producers opgeleid. Naast volledige cursussen is het ook mogelijk om workshops te organiseren in de Zuid-Hollandse school. Regelmatig ontdekken afdelingen tijdens een bedrijfsuitje, vriendengroepen of vrijgezellen een heus talent in zichzelf. “Iedereen kan het vak leren, het is een kwestie van doen. En het talent komt dan snel genoeg bovendrijven. Maar het belangrijkste is dat het gewoon leuk is om te doen, niet iedereen hoeft in de DJ Mag Top 100 te komen,” aldus Van den Berg. DJ School Nederland werkt alleen met de beste en nieuwste
apparatuur, maar voor diegenen die het niet kunnen laten staat er ook nog een draaitafel voor de nostalgische vinyl-platen. Iedereen is op afspraak welkom bij DJ School Nederland.   

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!