Back Back Nieuws

Deze zomer spektakelcircus met een vleugje West Side Story in Carré

23 maart 2015
Koninklijk Theater Carré haalt deze zomer een circusspektakel van het gezelschap Cirque Éloize naar Nederland. Van 24 juni tot 19 juli is de show iD alleen te zien in het Amsterdamse theater. 21 maart waren er al twee artiesten uit de show in Amsterdam om voorbijgangers een klein voorproefje te geven, doormiddel van stunts rondom Carré.

Verschillende kunstvormen
Jeannot Painchaud, de regisseur van iD, kijkt er naar uit het Nederlandse publiek kennis te laten maken met iD. ‘Met veel plezier brengen wij voor het eerst dit kleurrijke verhaal vol passie en energie, dat zich afspeelt in de grote stad, naar Nederland. Bij Cirque Éloize combineren we verschillende kunstvormen, in dit geval urban dance met acrobatische prestaties voor een explosie van energie en lef. Ik kan niet wachten om iD te beleven in het iconische Carré. Een ware traktatie voor de zintuigen!’ iD gaat op donderdag 25 juni in première.

Extase en euforie
Bij de première van Cirque Éloize’s iD kopte de Montreal Gazette: ‘West Side Story gone Hip Hop Circus’. Bijna zes jaar later is de show bezocht door ruim één miljoen mensen, in meer dan drieëntwintig landen. Veertien jonge artiesten, vertegenwoordigers van een nieuwe generatie, laten gedurende negentig bloedstollende minuten een show zien. Het doet denken aan de eerste kennismaking met Cirque du Soleil of de Blue Man Group. Dezelfde extase en euforie, maar passend bij de tijdsgeest van nu. iD van Cirque Éloize is een uitgebalanceerde mix van topacrobatiek, urban dance en hightech video projecties. Een adrenaline rush met een vleugje West Side Story-achtige ‘boy meets girl’ straatromantiek.

Geen clowns en paarden
Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré, kijkt uit naar de komst van Cirque Éloize: ‘Als Carré willen we steeds het beste presenteren. De traditie van het circus is gebouwd op clowns, paarden, de piste en acrobatiek. Cirque Éloize creëert een modern vervolg. iD is zonder clowns en paarden, maar met de energie en drive van de huidige generatie topacrobaten. Carré voegt daar de charme van het majestueuze stenen circusgebouw aan toe.’

Fotocredits: © Maarten Sprangh

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!