Den Haag kleurt weer groen met St. Patrick’s DayDen Haag kleurt weer groen met St. Patrick’s Day
Back Back Nieuws

Den Haag kleurt weer groen met St. Patrick’s Day

14 februari 2018

Voor de achtste keer op rij organiseert de Grote Markt in Den Haag de viering van St. Patrick’s Day. Dit in samenwerking met The Irish Club Netherlands, Den Haag GAA (Gaelic Athletic Association) en de wereldwijd bekende Ierse pub O’Caseys. Het gratis evenement, dat jaarlijks duizenden Ieren trekt, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste viering van de nationale Ierse feestdag in Nederland. De ambassadeur van Ierland, Kevin Kelly, zal op 17 maart aanwezig zijn om namens de Ierse gemeenschap het startschot te geven. De Grote Markt, het door cafés omringde plein in de binnenstad van Den Haag, gaat ook dit jaar weer flink uitpakken. Op het programma staan: Ierse muziek, optredens van de beste dansscholen van Europa in Riverdance-stijl, een Ierse menukaart, pinten Guinness van de tap én de uitzending van de Six Nations rugbyfinale op een groot scherm. Voor meer informatie: stpatricksdaydenhaag.nl.

'Irish for a day'

Zaterdag 17 maart is de dag waarop miljoenen in groen geklede feestvierders wereldwijd de Ierse cultuur vieren. Zo oranje als de stad op Koningsdag kleurt, zo groen kleurt de Grote Markt op de Ierse nationale feestdag St. Patrick’s Day. Marco Bijsterbosch, muziekprogrammeur en organisator: ‘Den Haag is een internationale stad, dus waarom zouden we de kans niet aangrijpen om ook andere nationale feestdagen te vieren? Bovendien is het ook een feestdag die een stukje verbroedering met zich mee brengt. De feestgangers zijn allemaal samen één dag 'Irish for a day’, en feesten samen als een échte Ier!'

De dag wordt afgesloten met een optreden van onder andere More Power To Your Elbow, de achtkoppige Keltische folkrocksensatie uit Ierland die onlangs haar 25e verjaardag vierde en speciaal voor deze viering wordt ingevlogen. De viering van St. Patrick’s Day op de Grote Markt wordt mede mogelijk gemaakt door Guinness, Deliveroo en Magners.

Datum: Zaterdag 17 maart 2018
Locatie: Grote Markt, Den Haag
Openingstijden: Van 12.00 uur tot 23.00 uur
Entree: Gratis

Over de Grote Markt

De Grote Markt is een voormalig marktplein dat nu dienst doet als gemeenschappelijk terras voor de 6 omringende horecazaken. Door de relaxte sfeer en de vele evenementen die er jaarlijks plaatsvinden is het een door Hagenaars geliefde plek in het hart van de stad. De Grote Markt is het bruisende hart van het Popdistrict van Den Haag waar jaarlijks tientallen evenementen georganiseerd worden die de binnenstad kleur geven. Het Popdistrict trekt met haar festivals tienduizenden bezoekers per jaar.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!