Back Back Achter de schermen

De vuurdoop van Myriad in Lissabon: een geschikte MICE-locatie?

03 december 2012

Myriad by SANA Hotels is sinds drie weken het enige vijfsterrenhotel in National Parc, het hippe en moderne gedeelte van Lissabon, aan de Oostkant van de bruisende hoofdstad. Een paar kilometer verder, in het oude centrum, is wel een aantal andere vijfsterrenhotels, maar geen van deze logementen kan qua ligging concurreren met deze gloednieuwe, uiterst architectonische eyecatcher aan een oever van de rivier De Taag, dat ook nog eens over een schitterend panoramisch uitzicht beschikt. Er zijn op het eerste gezicht veel gelijkenissen met het immer populaire Dubai Burj al Arab in Dubai en Hotel W in Barcelona; iedereen zal bij aankomst een ‘wow’-momentje niet kunnen onderdrukken bij het aanschouwen van deze indrukwekkende, bijna boven de rivier zwevende, staal- en glaskolos die bij binnenkomst aanvoelt als een warme deken…

Spanningsveld tussen een moderne en warme atmosfeer
Tijdens een famtrip (familiar trip, red.), georganiseerd door Ria Mooijaart & Partners en het in Lissabon gevestigde events by TLC Portugal, sprak ik met de kersverse Sales Manager MICE van Myriad by SANA Hotels, Elisa Lino: “We hebben drie-, vier- en vijfsterrenhotels. Myriad is ons eerste vijfsterrenhotel en in maart 2013 openen we het tweede vijfsterrenhotel in het centrum van Lissabon, met maar liefst 311 hotelkamers. In Albufeira, in de regio Algarve, wordt tevens een vijfsterrenhotel geopend.” Alle hotels van SANA hebben een andere atmosfeer, een eigen look & feel. Voor Myriad is gekozen voor een moderne doch warme uitstraling; een fijn spanningsveld dus het witte staal, de warme kleuren in het interieur, de kunstzinnige details en de huiselijke touch in de hotelkamers. In 2013 wordt in de toren van het hotel een toprestaurant geopend, dat zowel toegankelijk is voor de hotelgasten als voor het publiek. Deze toren staat er reeds sinds 1998, en diende toen als blikvanger tijdens de World Expo. “Ik verwacht dat het restaurant een geweldige aantrekkingskracht kan hebben; het is een unieke activiteit om een lunch of diner in dit restaurant te organiseren, juist omdat het specifiek aan Lissabon verbonden is en je dit niet overal kunt doen,” vertelt Evelien Schepers, sales executive bij Way2Events. (Op de foto links: Elisa Lino, rechts: Ria Mooijaart)

Indrukwekkend hotel met een unieke ligging
Het gezelschap van de famtrip kreeg de eer het gloednieuwe hotel, dat slechts twee dagen geopend was, te testen en deed dat uiteraard naar hartenlust! Met slechts wat minor details als ‘ik had geen creamer bij mijn espresso automaat’, ‘ik begrijp niet goed hoe mijn jacuzzi werkt’ en ‘misschien is het handiger als het ontbijt minder verspreid staat opgesteld’, maakte Myriad een goede en zelfs onvergetelijke indruk op de professionele reisagenten. “Het is een schitterend en vooral indrukwekkend hotel met een unieke ligging. De omgeving is rustgevend, een wandeling langs de rivier is dan ook een aanrader. De openheid van het gebouw vind ik geweldig. En het buitenterras, dat boven de rivier ligt, vind ik met name goed in te zetten voor een receptie, een verrassende check-in of een lounge party.”

Myriad Crystal Center
Een ander USP van Myriad Hotel is de direct naastgelegen congreslocatie Myriad Crystal Center; een schitterend gebouw dat zowel een eigen ingang heeft als via een indoor hallway toegankelijk is via Myriad, dat tevens op de eerste verdieping over een unieke en verrassend ingerichte hospitality ruimte beschikt. Het congresgebouw ademt licht en warmte, mede dankzij de vele raampartijen, de hoge plafonds (4,4 meter) en de keuze voor oranje-, antraciet- en crèmekleuren. “Met 800 vierkante meter kunnen we maximaal 800 personen in theateropstelling faciliteren. De ruimte is op te delen in 7 verschillende breakouts met alle zowel toegang tot het terras als de straat,” zo licht Elisa toe. Met name deze laatste eigenschap is handig wanneer de organisatie van een evenement alle genodigden in korte tijd via een transfer (van slechts 10 minuten) naar het pittoreske en authentieke centrum van de stad wil vervoeren. Iedereen kan direct aan de straatkant in opgestelde auto’s, bussen of zelfs tuktuk’s stappen. Een ideale ruimte voor kleine tot grote productpresentaties, seminars, feestelijke evenementen, inhoudelijke kennissessies en koffie- of lunchbreaks. Kortom een kameleon direct naast het schitterende Myriad Hotel, dat beschikt over state-of-the-art faciliteiten. De reisagenten waren onverdeeld positief over het congrescentrum: “Het ideale aan deze locatie is dat het niet in het hotel, maar er direct naast ligt. Het is prettig om niet alles in één locatie te hoeven doen, anders zou men net zo goed in België of Nederland kunnen blijven. Juist omdat het direct bij het hotel ligt, dat binnenkort ook nog een klasse restaurant opent, verliest men qua verplaatsing of transfers nauwelijks tijd.”

Nu is het aan de MICE-markt…
De vuurdoop van Myriad by SANA Hotels was dankzij de famtrip, georganiseerd door Ria Mooijaart & Partners, een feit. Nu is het aan de MICE-industrie om dit schitterende complex te beoordelen…

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!