Back Back Achter de schermen

Dat gaat toch niet lukken…

23 september 2007

Wij zijn bezig met een congres te organiseren voor de Architectenvakdagen. Dit is een project waarover onze klant, de beursorganisator al van vele mensen commentaar heeft gehad. En dan vooral in de negatieve zin:

  • ‘het lukt je nooit om architecten naar een beurs met congres te krijgen’
  • ‘waarom denk je dat zo’n beurs er niet was…’

Wat is dat toch: lekker naar beneden halen en dan maar hopen dat het niet lukt… Ik weet dat de Miljonairs Fair een vergelijkbaar begin kende. En nu staan er aardig wat hallen in de RAI gevuld! Gelukkig stimuleert het ons nog meer om juist het tegendeel te bewijzen.

Daarom is er ook besloten om een congres bij de beurs aan te bieden voor de bezoekers. Deze combinatie bekijk ik altijd zeer kritisch. In vele branches is namelijk de congresganger een compleet ander type functionaris dan een beursbezoeker. Het idee om met een congres, een hoog niveau bezoekers te trekken die dan tevens over de beurs lopen, werkt daarom lang niet altijd.

  • Congres bezoeker: op zoek naar strategische informatie, lezingen over ervaringen van vakgenoten, inspiratie opdoen
  • Beurs bezoeker: praktische kennis opdoen over producten en diensten uit het vakgebied, (nieuwe) leveranciers ontmoeten.

Architecten willen beiden opdoen.Het is een hele uitdaging. Maar als het slaagt en we krijgen voldoende architecten die de combinatie van beurs en congres aantrekkelijk vinden, zijn we natuurlijk spek koper!

En ik denk dat er dan ook wel weer mensen zijn die zeggen:’ja tuurlijk, dat riep ik al jaren dat dat er moest komen….’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!