Back Back Achter de schermen

Dag 6 @MuseumweekNL #Eindhoven

22 april 2015

Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. de Museumvereniging waar 450 musea bij zijn aangesloten, organiseert deze grootse productie samen met Xsaga. Patrick Roubroeks, creatief directeur en mede-oprichter van Xsaga, neemt ons met een dagelijkse verslag mee in deze grootse productie…

DAF 33
Vandaag zijn wij in de stad van ‘voetbalkampioen’ PSV.
Maar, wij zijn hier niet om een feestje te vieren of voor de naamdrager van de voetbalclub, en tevens ‘founder van de gloeilamp’ (die hier overigens ook een mooi museum bestieren). Nee, wij zijn hier voor de DAF en wel voor de DAF 33 om precies te zijn. Deze ‘familieauto’ met plaats voor het hele gezin en bagage, is een Nederlandse uitvinding en was daarmee zijn tijd ver vooruit en droeg op ongekende wijze bij aan de groei van onze economie en mobiliteit in het begin van de jaren ‘70.

Glimmend goud
Het is dan ook om die reden dat de ‘karavaan der schone kunsten’ ons vandaag in Brabant brengt. Gedurende zeven dagen zijn wij namens Xsaga met een enorm productieapparaat op pad door Nederland. En telkenmale plaatsten wij een object uit de collectie Nederland in het glanzende licht van onze belangstelling. En als wij het dan hebben over ons ‘echte goud’ dan is hier wel sprake van echt goud. Wauw, hoe heerlijk glimmen hier de DAF’jes ons tegemoet. Ikzelf heb niet eens een rijbewijs, dus over auto’s kan ik u weinig vertellen, maar dit ‘echte goud’ kan mij wel bekoren.

Kijk op www.nationalemuseumweek.nl voor meer informatie over het andere ‘echte goud’ van Nederland.

Patrick Roubroeks, Xsaga 

Fotocredits: Jorrit Lousberg

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!