Back Back Achter de schermen

Dag 4 @MuseumweekNL #Kampen

20 april 2015

Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. de Museumvereniging waar 450 musea bij zijn aangesloten, organiseert deze grootse productie samen met Xsaga. Patrick Roubroeks, creatief directeur en mede-oprichter van Xsaga, neemt ons met een dagelijkse verslag mee in deze grootse productie…

Zeven pronkstukken in zeven dagen
Vandaag dag vier van een fantastische reis die wij van Xsaga met jou en met de rest van Nederland mogen maken langs zeven steden in ons prachtige land. Een reis die ons bij zeven musea brengt en die ons in staat stelt jou te confronteren met zeven pronkstukken uit de vaderlandse museale collectie. Een collectie die miljoenen objecten telt en even zoveel inspirerende verhalen herbergt.

Drinkhoorn
Naast mij staat Erwin Walthaus (Le Garage). Samen heffen wij trots het glas op zijn titel ‘Sommelier van het jaar’ en op ‘Ons echte goud’. Soms gaan dingen heel goed samen, zo staan wij naast de Drinkhoorn. In dit geval een drinkhoorn van het Sint Anna-, of Rijnschippersgilde. Het oudst bekende zilveren gildestuk van de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden dat dagelijks te bewonderen is in het Stedelijk Museum Kampen. Een prachtige stad waar ik zeker nog een keer terug zal komen omdat de stad op zichzelf ook een bezoekje waard is.

Magical Mystery Tour der Lage Landen
Maar de reis die wij in opdracht van de Museumvereniging mogen maken op zoek naar het ‘echte goud’ van Nederland gaat door, de uiterst kunstzinnige Magical Mystery Tour der Lage Landen is nog lang niet afgelopen. Blijft je ons volgen?

Dag 5 #Hoorn
Snel spring ik in de wagen voor een afspraak in het Oosten van het land om vanavond in Hoorn de repetitie bij te wonen van de onthulling van morgen.
Ook zo nieuwsgierig naar het ‘echte goud’ van Nederland? Volg dan onze reis op www.nationalemuseumweek.nl.

Groet, tot morgen!
Patrick Roubroeks, Xsaga

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!