Back Back Achter de schermen

Dag 1 van NSS congres: Nederlandse locaties en evenementenpartijen in de spotlights

24 maart 2014

Rond 15.00 uur vond de officiële openingsceremonie van de Nuclear Security Summit 2014 plaats in het World Forum in Den Haag. Al weken is iedereen in rep en roer vanwege het ‘afsluiten’ van wegen rondom en in Den Haag, zodat de 57 wereldleiders ongestoord hun entree kunnen maken tijdens dit grootste congres dat Nederland ooit heeft mogen hosten. De ANWB verwachtte dan ook hevige drukte, maar niets bleek minder waar. Een rustige ochtendspits en weinig ongevallen waren het resultaat van de duidelijke communicatie op rijbanen en wegen.

Ontvangst Barack Obama
De nucleaire top is er, sinds 2010, mede op initiatief van de – zwaar bewaakte – Amerikaanse president Barack Obama. Hij kwam vanmorgen om 8.47 uur met Air Force One aan op Amsterdam Schiphol. Aldaar werd de regeringsleider welkom geheten door onze minister Frans Timmermans, waarna Obama in de presidentiële helikopter, de Marine One, stapte voor een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam.

Hier kan geen PR campagne tegenop!
Directeur van het Rijksmuseum, Wim Pijbes, ontving Obama in het Rijksmuseum voor een rondleiding langs onder meer de Nachtwacht, nadat de president door Minister President Mark Rutte en Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan werd welkom geheten op het compleet afgezette Museumplein. Pijbes liet na afloop via nu.nl weten: “De beelden gaan de wereld over en daar kan geen campagne tegenop. Dit is het beste dat je als museum kan overkomen, in termen van PR en marketing. Hier kunnen we nog jaren van genieten." De nieuwssite meldt dat vrijdag een foto van Pijbes met zijn hoge gast in de New York Times staat, met als boodschap: kom naar Europa en bezoek het Rijksmuseum. 

Free publicity voor event venues en toeleveranciers
Nog meer free publicity voor onze Nederlandse event venues, hotels en toeleveranciers uit de evenementenmarkt volgt de komende dagen zeker. Zo was gisteren al te zien dat Huis ter Duin in Noordwijk hermetisch is afgesloten voor de gehele Amerikaanse delegatie (maar liefst 248 kamers zijn verhuurd en extra EHBO-diensten en brandweer is ingezet). Ook vieren de tweets van Van der Linde Catering + Events hoogtij op Twitter, aangezien deze cateraar de eer heeft om de catering voor het hooggeëerde gezelschap te verzorgen. En Wolterinck Event Decoration staat eveneens in de spotlights met hun schitterende bloemwerken die in het World Forum zijn geplaatst.

Houd @events_nl in de gaten voor het laatste nieuws rondom de NSS 2014.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!