Back Back Nieuws

Dag 1 @MuseumweekNL #Middelburg

17 april 2015

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 april staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. de Museumvereniging waar 450 musea bij zijn aangesloten, organiseert deze grootse productie samen met Xsaga. Patrick Roubroeks, creatief directeur bij Xsaga, neemt ons met een dagelijkse verslag mee in deze grootse productie…

Magical Mystery Tour der Schoone Kunsten
Wij zijn in Zeeland. Ik sta op de Markt in Middelburg. Vandaag start de ‘Magical Mystery Tour der Schoone Kunsten’, die wij in opdracht van de Museumvereniging mogen voltooien. Een fantastisch project waarin wij op zeven opeenvolgende dagen een bijzonder pronkstuk uit de Vaderlandse kunstcollectie in het volle licht van de schijnwerpers mogen plaatsen. Het publiek in Nederland mag weten welke fantastische museumschatten er bij hen uit de buurt te bewonderen zijn! Het ‘echte goud’ is namelijk dichterbij dan je denkt!

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Niet groter dan 8 centimeter
Vandaag sta ik hier naast Eva. Zo groot en zo enorm goud lijkt Eva op een geweldige prijs die wij kennen uit de Amerikaanse filmindustrie. Maar deze Eva is een idiosyncratisch vergroot ivoren mesheft dat in zijn oorspronkelijke vorm niet groter is dan 8 centimeter. Dagelijks is dit pronkstuk uit de collectie te zien in het Zeeuws Museum. Vandaag staat Eva trots en 10 meter hoog te stralen op de Markt. U kunt vandaag nog komen kijken en anders bent u van harte welkom in het Zeeuws Museum te Middelburg.

Groet, tot morgen!
Patrick Roubroeks, Xsaga

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!