Back Back Nieuws

Creëer maatschappelijke waarde met een event

19 mei 2016
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) groeit nog steeds stevig door: het is booming. Een stijgende klantvraag, kostenbesparing, grondstoffen-schaarste en imagovoordelen worden in het trendreport 2016 van MVO Nederland genoemd als de hoofdredenen. Kiezen voor een MVO-proof eventlocatie is één van de mogelijkheden om als bedrijf maatschappelijke waarde te creëren.

MVO-proof vergaderen
Diaconie, gevestigd naast de Hermitage aan de Amstel, is een voorbeeld van een MVO-proof vergader- en eventlocatie. Deze Amsterdamse binnenstad-locatie werkt samen met Blend Amsterdam om lokale jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op te laten doen. De jongeren hosten vergaderingen, creatieve sessies en evenementen op het terrein. Om toegerust te zijn voor het werk volgen de jongvolwassenen vakgerichte cursussen op Blend Academy. De kwaliteit van de dienstverlening wordt gewaarborgd door professionals. 

Win-win
Volgens Amber Heinsdijk, oprichter van Blend Amsterdam, is het relatief eenvoudig om een MVO-proof event te realiseren door bewust in te kopen. 'Een geschikte eventlocatie waar jongeren met minder kansen gemotiveerd worden om zichzelf verder te ontwikkelen en een CV op te bouwen, is een win-win.'
 
Op blendamsterdam.nl vind je meer informatie over deze eventlocatie met sociale meerwaarde.
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!