Back Back Achter de schermen

Congreszaal vol, tegen elke prijs?

28 maart 2008

Lege plekken in een congreszaal willen we allemaal voorkomen. Daar is een slimme jongen, Arnout Mostert met Conference Bay op in gesprongen. Op zijn site kun je bieden op toegangskaarten van grote internationale congressen. Tot nu toe vooral in steden als Hong Kong, Singapore en Londen.

Het kan voor een congresorganisatie een goede kans zijn: de laatste paar plekken toch nog verkocht! Of…lopen we deelnemersgelden mis omdat de prijs zakt? En gaan deelnemers steeds later boeken waardoor de logistiek nog meer onder tijdsdruk komt te staan?

Ik denk dat het een mooie ontwikkeling is: immers, de deelnemer wil zoveel mogelijk andere deelnemers om mee te netwerken en dit helpt om wellicht ook minder draagkrachtige doelgroepen toch een kans te geven.

Volgende week vindt The Next Web Conference plaats. Hier komen start ups en Venture Capitalists bij elkaar. De organisatie heeft een originele aanpak: zij hebben 10 gratis kaarten voor startups. Die moeten daarvoor wel een Pitch insturen. De meest attractieve krijgen de kaart en het congres heeft boeiende content erbij! Ik vind het slim gevonden! Natuurlijk doet Conference Bay ook mee, zie ">dit filmpje.

http://www.youtube.com/watch?v=0Tj9X63kX88

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!