Back Back Nieuws

Comeback Italië als incentivereis

22 januari 2013
Door de economische crisis lieten bedrijven de afgelopen jaren minder personeelsreizen organiseren. Voor 2013 lijkt de vraag zich te stabiliseren.  Italië was in 2012 het meest verkocht. Personeelsreis specialist Incentive-Direct.nl uit Haarlem analyseert elk jaar de meest recente ontwikkelingen op het gebied van personeelsreizen en incentivereizen.

De mogelijkheden zijn gegroeid
Ofschoon veel bedrijven het budget voor personeelsreizen bevroren hebben zijn er ook nog steeds bedrijven die een goed resultaat te vieren hebben. Ook een jubileumjaar laat zich moeilijk uitstellen. Daarom gaan jubilerende ondernemingen nog steeds op pad. ‘Wel zijn de beschikbare budgetten vaak minder geworden. Maar omdat ook de tarieven van hotels en airlines omlaag zijn gegaan is er veel mogelijk’ aldus Jaap Maarse, managing director van Incentive Direct. De echte incentivereizen, voor verkopers die hun targets gehaald hebben, zijn niet gestopt: deze reizen verdienen zichzelf gemakkelijk terug.

Comeback: Italië personeelsreisbestemming nummer 1
Voor het eerst in lange tijd was Italië het belangrijkste land om naar toe te gaan. Italië had zich de laatste decennia uit de markt geprezen maar onder druk van de recessie en door de komst van lowcost airlines werd het land weer goedkoper en dus ook populairder. ‘Het zou me niet verbazen als ook Griekenland in 2013 een comeback gaat maken’. Zwitserland heeft het daarentegen juist zwaar omdat het op moet boksen tegen een ongunstige wisselkoers. Een typische personeelsreis duurt 2 à 3 dagen en daar is nauwelijks verandering in gekomen.

TOP 5 Personeelsreizen 2012 per land
1. Italie
2. Spanje
3. Frankrijk
4. Groot-Brittannië
5. Finland

TOP 10 Personeelsreizen 2012 per plaats
1. Barcelona
2. Lapland
3. Lissabon
4. Sicilie
5. Milaan
6. Parijs
7. Londen
8. Marrakech
9. Edinburg
10. Boedapest

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!