Back Back Column

Column 3: CEO’s en celebs in Vancouver

17 februari 2010

De derde blogbijdrage van Jeroen de Roever uit Vancouver.

De eerste week Spelen zitten er bijna op en dan is het traditiegetrouw tijd voor alle officiële recepties. Die worden steevast aan het einde van de eerste week gepland omdat de meeste hoogwaardigheidsbekleders, bestuurders en CEO’s meestal alleen die eerste week bij de Spelen aanwezig zijn. Gezien hun diverse functies zijn ze daarna weer elders gewenst en keert de rust in de stad en in het Holland Heineken House een beetje terug. Hoewel rust, gister is er weer een nieuwe (hele grote) groep Nederlanders aangekomen op de traditionele ‘wisseldag’ en die staan natuurlijk allemaal te springen om zich met volle overgave in het feestgeruis te storten.

Geen sinecure trouwens zo’n wisseldag. Je mag gerust spreken van een hele volksverhuizing. Honderden Nederlanders maken zich op voor de terugreis, terwijl (zoals boven reeds aangegeven) de aankomers geen tijd willen verliezen en meteen met hun Olympische Experience willen beginnen. Al met al een drukke dag voor de medewerkers van ATP. Er moeten hotels gechecked worden, mensen worden ingechecked voor de terugvlucht en uiteraard moet alles in opperste staat van paraatheid gebracht worden voor de nieuwe gasten. En als er dan van alles mis gaat in de Oval, met de Zamboni’s (ijsdweilmachine’s van Amerikaanse en dus niet Italiaanse makelij), en de 500m van de mannen zwaar uitloopt, wordt er wel de nodige flexibiliteit van ons gevraagd. Gelukkig is dat een van de kerncompetenties van onze mensen en het zal u dus ook niet verbazen dat uiteindelijk iedereen keurig op tijd in het vliegtuig zat en dat de nieuwe mensen, na een korte en soepele check-inn meteen naar het Holland Heineken House konden. Kortom een geslaagde dag.

 

Goed uitpakken

En dan de officiële recepties, 4 stuks maar liefst. Het begon met de receptie van de City of Richmond, onze thuishaven en de host van het schaatsen en het Holland Heineken House. Daarna kwam de officiële receptie van NOC*NSF waar, ondanks de crisis, toch een respectabel deel van het Nederlands bedrijfsleven vertegenwoordigd was. Vervolgens kwam het IOC die behoorlijk hadden uitgepakt in de officiële Olympic Club in Vancouver. Daar kwamen voornamelijk vertegenwoordigers van de grote IOC Sponsoren zoals Coca Cola, Visa, McDonalds en natuurlijk een enorme batterij aan oud topsporters en coryfeeën. Het zijn er teveel om op te noemen maar ik heb in ieder geval Johann Olav Koss, Eric Heiden, Bjorn Dahli, Michael Phelps, Donald Sutherland, Michael J. Fox en Kim Catrell (u weet wel die blonde uit Sex and the City) gezien. Als laatste was het Ministerie van VWS aan de beurt, vandaag in onze eigen Olympic Club in het Holland Heineken House. Een receptie die op het laatste moment nog werd opgeluisterd door de aanwezigheid van Nederlands grootste supporters Willem Alexander en Maxima.

Ik moet toegeven dat alle recepties anders waren, maar ze hadden ook een aantal dingen gemeen. Zo was alles (misschien op het IOC na) wat soberder dan normaal en waren er ook minder aanwezigen uit het bedrijfsleven dan voorheen (nog steeds een respectabel aantal zoals gezegd, maar toch minder). En opvallende genoeg hadden ze ook allemaal dezelfde boodschap: “Blijf de sport steunen, ook in deze moeilijke tijden”. Daar kan het Nederlandse bedrijfsleven het dus mee doen.

Mooi initiatief

En een aantal deden dat ook meteen door tijdens het, tevens hier gehouden, seminar “Goud op de Werkvloer” hun commitment uit te spreken om meer dan 100 arbeidsplaatsen te creëren voor topsporters . Een prachtig initiatief van Randstad, NOC*NSF en Sport en Zaken en dus eentje wat zeer positief werd ontvangen door het Nederlandse bedrijfsleven. Het Convenant dat deze ambitie vastlegde werd dan ook trots ondertekend door grote spelers in het Nederlandse bedrijfsleven. Zo staan onder anderen de handtekeningen van Ernst & Young, Randstad, Unilever, de NOS en uiteraard ook ATP er al onder en zullen er ongetwijfeld meer volgen.  Kortom een mooie afsluiting van een aantal sportieve en intensieve dagen. De heren CEO’s en bestuurders kunnen vandaag en morgen met een gerust hart naar huis en wij mogen concluderen dat de sport er goed op staat in Nederland. En dat is met het oog op 2028 een mooie constatering. '

Jeroen de Roever

Manager Group Sports Strategy bij ATP

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!