Back Back Nieuws

Columbus, Cube en Continium met één druk op de knop geopend

13 oktober 2015
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft gisteren met een druk op een virtuele knop voor de eerste keer de productie Columbus earth theater in werking gesteld. Met deze handeling heeft de Koning het nieuwe Columbus earth theater, het naastgelegen Cube design museum en Continium discovery center officieel in gebruik genomen. Vervolgens heeft het Koninklijk paar een korte, speciaal voor de gelegenheid gemaakte productie bekeken, waarin vanuit de ruimte werd ingezoomd op de aarde, op Nederland, op De Eikenhorst en vervolgens via de dome van Columbus de aarde in, ondergronds, naar de mijngangen die daar nog verscholen liggen.

Streekbezoek
Het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima is onderdeel geweest van het streekbezoek aan de voormalige mijnstreek, waarbij zij Kerkrade, Heerlen en Sittard-Geleen aandeden. Bij aankomst aan het Museumplein te Kerkrade is het Koninklijk paar ontvangen door Hans Gubbels, directeur van het Continium en de nieuwe instellingen, die hen een korte toelichting heeft gegeven over de drie instellingen op het Museumplein.

Vervolgens zijn de Koning en de Koningin hartelijk ontvangen door personeel en vrijwilligers van Museumplein Limburg (de organisatie waar Columbus, Cube en Continium toe behoren) en bij de bouw betrokken relaties, die zich al op de glazen ringen van Columbus verzameld hadden. Met een druk op de knop heeft de Koning Columbus officieel in gebruik genomen.

Producties
De speciaal gemaakte productie is een compilatie van de twee producties die vanaf de opening in Columbus te zien zijn: 'Earth, our planet, our home' en 'ZWART – een ondergrondse reis door de mijnen'. Vanaf 24 oktober zijn bezoekers van harte welkom om Columbus earth theater zelf te beleven. 

Fotocredits: Kenneth Tan

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!