Colorade Charlie in Scheveningen dé perfecte plek om af te koelen deze zomerColorade Charlie in Scheveningen dé perfecte plek om af te koelen deze zomer
Back Back Nieuws

Colorade Charlie in Scheveningen dé perfecte plek om af te koelen deze zomer

01 augustus 2018

Deze zomer zijn vrije geesten en levensgenieters aan het juiste adres bij het nieuw geopende Colorado Charlie langs het Zwarte Pad in Scheveningen. Wie bij deze eigenwijze cowboy op de koffie gaat loopt het risico te eindigen met de blote voeten dansend in het zand. Door cactussen, wuivende palmbomen, vuurpotten, schommelende barkrukken en banken op Perzische tapijten, hangt hier een hippisch relaxte strandvibe zoals dat ook ervaren wordt op bekende festivals als Coachella en Burning Man. Bezoekers genieten tot in de late avonden van livemuziek, zondagse feestjes of romantische filmavonden. “We willen het ultieme strandgevoel weer terugbrengen naar Scheveningen en blijven ver weg van de opgedofte strandfeestjes,” vertelt een van de creatieve breinen achter Colorado Charlie: Stefano Richetta. 

Stapje verder 

Met zomerse drankjes, lichte Aziatische gerechten, schommelende barkrukken, relaxte strandstoelen kan iedereen de hele dag genieten van het hete zonnetje bij Colorado Charlie. “We zijn geen strandtent die alleen maar tot diep in de nacht feesten houdt langs het strand, maar gewoon lekker de hele dag door,” vertelt Richetta. Om een uur of drie even een dansje wagen kan hier gewoon. En Colorado Charlie gaat nog een stapje verder: iedere vrijdag is er een gezellige La Terrazza – een van de leukste borrels van Scheveningen en omgeving – om te weekend in te luiden. ’s Avonds gaat het vuurtje aan en kunnen bezoekers blijven hangen bij een tasty barbecue en luisteren naar fijne tunes. “We zullen zeker ook andere events gaan organiseren zoals een foodmarkt, karaoke, filmavonden en dance events bijvoorbeeld.” 

Yoga met uitzicht op zee 

Toffe bonus: er is iedere zondag yoga op het strand, waar yogafans lessen kunnen volgen met hun matje in het zand. In samenwerking met Yoga Center Karuna worden er vijf verschillende soorten yoga aangeboden. Bijtijds inschrijven voor deze populaire vroege ochtenduurtjes van Charlie is een must: want niets is fijner dan zondag op je matje langs het water te beginnen. Ook aan regenachtige dagen is gedacht: bij slecht weer worden de sessies naar de Romneyloods verplaatst. 

Over Colorado Charlie 

Op de plek waar Colorado Charlie nu wordt opgebouwd stond tot september 2017 Beachclub De Karavaan. “We waren opzoek naar een passende naam voor de nieuwe strandtent. Tijdens research naar de Karavaan liep ik tegen ‘Colorado Charlie’ aan. Dit is de bijnaam van Charlie Utter: een cowboy die in het Wilde Westen 

een karavaan (een groep handelsreizigers) veilig van plek A naar B begeleidde. Dat vonden we wel een mooie knipoog als verwijzing naar het vorige paviljoen” aldus Richetta. 

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!