Back Back Nieuws

Chassé Theater Breda steeds vaker podium voor congressen

18 oktober 2012
Alleen al in de afgelopen maanden heeft het Chassé Theater in Breda ruim 60 aanvragen gekregen voor (een- of meerdaagse) symposia en congressen. Dat de bureaus en het bedrijfsleven de weg naar Breda hebben gevonden, is niet zo vreemd. Het theater kan groepen tot 2.500 mensen plaatsen, heeft  zes multifunctionele zalen waarvan de grootste 1.430 zitplaatsen heeft.  Daarmee is de locatie een van de grootste van de Randstad en Zuid-Nederland. De middenzaal heeft een inrolbare tribune, waardoor de zaal ook als ‘black box’ opgeleverd kan worden en naar eigen inzicht kan worden ingedeeld. Onlangs huurde een opdrachtgever het hele gebouw waarbij de middelgrote zaal van het theater omgebouwd werd tot beursvloer en de grote zaal gelijktijdig werd gebruikt voor plenaire lezingen.

Digitalisering
In het hele gebouw, dat circa 3 voetbalvelden groot is, zijn uitgebreide WiFi-mogelijkheden. Sinds kort is het mogelijk om camerawerk in de zalen live door te schakelen naar alle 14 beeldschermen in de foyers zodat gasten niets hoeven te missen van het plenaire programma in de zaal. Tijdens een onlangs georganiseerd congres, werden alle records verbroken;  1400 bezoekers, 430 WiFi gebruikers tegelijk en totaal ongeveer 700 unieke gebruikers.

Bereikbaarheid
Nabij de snelwegen A27 en A16, vanaf de snelweg staat het Chassé Theater al aangegeven. Met de komst van de Fyra rijdt men in 50 minuten tijd naar Schiphol Airport. De vliegvelden van Rotterdam en Eindhoven liggen nog dichter bij, op circa 40 minuten rijden vanaf Breda. Brussel is eveneens binnen een uur te bereiken met de auto. Breda beschikt over een uitgebreid hotelnetwerk in de directe omgeving van het theater.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!