Château Neercanne nieuwste lid van Relais & ChâteauxChâteau Neercanne nieuwste lid van Relais & Châteaux
Back Back Nieuws

Château Neercanne nieuwste lid van Relais & Châteaux

15 augustus 2018

Château Neercanne is onlangs toegetreden tot Relais & Châteaux. Dat maakt dat er nu 2 huizen van Oostwegel Collection lid zijn van deze prestigieuze, Franse organisatie voor gourmet restaurants en boutique hotels. In 2013 trad Château St. Gerlach al toe tot Relais & Châteaux.

Officiële introductie

Tijdens het wereldcongres van Relais & Châteaux in november in Quebec, Canada, zal Château Neercanne zich aan de andere leden presenteren. 'We zijn trots dat Château Neercanne lid is geworden. De passies van Relais & Châteaux voor gastronomie en 'art de vivre' sluiten naadloos aan bij die van ons huis. Voor ons team is het extra inspirerend om deel uit te maken van het grootste culinaire netwerk ter wereld met de meeste Michelinsterren,' zegt Camille Oostwegel, eigenaar van Château Neercanne.

Over Relais & Châteaux

Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging bestaande uit meer dan 560 unieke hotels en restaurants die wereldwijd gevestigd zijn. Deze worden gerund door onafhankelijke hoteliers, chefkoks en eigenaars die hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid graag delen met hun gasten. Relais & Châteaux-leden voelen zich verantwoordelijk om de rijkdom en diversiteit van de wereldwijde keuken en gastvrijheid in stand te houden en uit te dragen. Ze zetten zich dagelijks in om het lokale erfgoed en de omgeving te beschermen, zoals werd bekrachtigd door middel van een manifest, gepresenteerd aan Unesco in November 2014. 

Over Château Neercanne

Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het met 1 Michelinster bekroonde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l'Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!