Back Back Nieuws

Café Local na faillissement opnieuw open

24 november 2014
De Antwerpse dancing Café Local kan na het faillissement van de vorige uitbaters opnieuw open, onder dezelfde naam en in hetzelfde kleedje. Dat bevestigt brouwerij Moortgat, de eigenaar van het pand. De uitgaansgelegenheid Café Local op het Antwerpse Zuid gaat weer open en wordt vanaf nu een evenementenlocatie voor bedrijfsfeesten, seminaries en partyconcepten. Eind oktober ging de locatie van de vorige uitbaters failliet. Brouwerij Moortgat nam de inboedel van de curatele over en stelt die nu ter beschikking van de nieuwe uitbater TOP venues.

Café Local wordt onder die koepelnaam vanaf nu ook aangeboden op de B2B markt. Personeelsfeesten, jubilea, klanten events, seminaries, en alles wat binnen het kader past kan er plaatsvinden. Voorlopig gaat het Zuiderse karakter onveranderd blijven, omdat dit juist de charme is van de locatie én daardoor zijn naam en faam verworven heeft. Café Local is een unieke locatie in Antwerpen met enorm veel potentieel. Top Venues heeft dan ook geen moment getwijfeld en in overleg met Moortgat Immo een overeenkomst gevonden waarmee iedereen tevreden is.

Het wordt een heel mooi verhaal, wat samen gebracht wordt met JM catering uit Aartselaar als exclusieve cateringpartner en JADA events. De nieuwe uitbater wil de gele deuren van Café Local zo snel mogelijk terug openen, want de feestvierders staan te trappelen om er weer binnen te mogen. Ze denken ook nog na over partyconcepten in Café Local, maar staan dan eerder open naar bestaande organisatoren zoals die van Pré Soirée. Feit is dat geïnteresseerde bedrijven er nauwelijks terecht konden afgelopen jaren, omdat de discotheek uiteraard op volle toeren draaide. Dat roer gooit TOP venues nu lichtjes om.

Café Local kan tot 800 gasten kwijt, maar biedt ook al mogelijkheden voor een groep van zo’n 150 à 200 genodigden. Daarnaast wordt de locatie ook als seminarieruimte aangeboden, eventueel gekoppeld aan een feest achteraf. Dit is zeker een tendens bij meerdere bedrijven. Bij Moortgat reageert men verheugd. ‘Er kwam veel reactie op de sluiting en het werd een toffe zaak genoemd. We hebben de nieuwe uitbaters mede gekozen omdat ze die meerwaarde ervan inzagen’, zegt een van de directeurs, Jay Strubbe.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!