Back Back Locaties

Buitenplaats Amerongen maakt een volumeslag

17 juni 2011

Met de restauratie van het Kasteel en de Stallen is Buitenplaats Amerongen in 10 jaar tijd volledig gerestaureerd en klaar om de volumeslag te maken voor de zakelijke markt. Gisteren kregen 170 belangrijke relaties en eventprofessionals een exclusief kijkje in de gerestaureerde gebouwen.

Flexibeler voor grotere aantallen
Erika en Peter-Paul Swijnenburg hebben zich vijf jaar geleden verbonden aan de locatie en vormen samen de directie van Buitenplaats Amerongen. Vol trots laat Erika de gerestaureerde gebouwen zien en vertelt ze wat voor mogelijkheden dit biedt voor de evenementenbranche. ‘We hebben met de restauratie van de Stallen een volumeslag gemaakt waar ik erg trots op ben. We zijn flexibeler geworden en kunnen grotere aantallen ontvangen. Door de combinatie van het Koetshuis en de Stallen is er een capaciteit van 350 personen en dat in de entourage van een landgoed. Iets wat je nergens anders vindt in de provincie Utrecht.’

Commerciële en culturele exploitatie
Alleen hadden Erika en Peter-Paul deze restauratie nooit kunnen verwezenlijken. Samen met Stichting Kasteel Amerongen hebben zij de kosten van 14 miljoen gedeeld en verdelen zij de commerciële en culturele exploitatie van de locatie. Per 1 juli is het Kasteel geopend voor publiek en verzorgt de stichting verschillende culturele activiteiten.

Inzet Kasteel op exclusieve basis
Naast de openstelling voor publiek is het Kasteel ook in te zetten voor exclusieve evenementen. ‘Ik wil de nadruk leggen op zéér exclusieve evenementen, want wij kunnen en mogen alleen het Kasteel op een zorgvuldige manier voor kleine groepen inzetten. Wij hebben te maken met Nationaal erfgoed en klimaatbeheersing waardoor dit echt alleen op exclusieve basis kan’, legt Jaap Hülsmann, voorzitter van Stichting Kasteel Amerongen, uit.

Het echte werk begint nu pas
Met deze vernieuwingen wordt Buitenplaats Amerongen een serieuze partner in de business-to-businessmarkt. Met 250 bijeenkomsten per jaar heeft de locatie in 2010 een groei van 16% meegemaakt en de verwachting is dat deze groei in 2011 alleen maar groter wordt. ‘Na 5 jaar zitten we nog steeds in een pioniersfase en zijn we continue in beweging om nog groter te worden. Met de afronding van dit immense project, start als ware de voltooiing van je bedrijf en gaat vanaf nu het echte werk pas beginnen. Heel spannend om mee bezig te zijn’, aldus een gedreven Erika. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!