Back Back Achter de schermen

Branche alert, einde van het evenemententijdperk?

04 november 2009

De branche siddert en huivert momenteel. Als het zwaard van Damocles hangt de nieuwe werkkostenregeling van staatssecretaris de Jager welke per 1-1-2011 zou moeten ingaan iedereen, groot en klein, boven het hoofd. Als deze in het huidige wetsvoorstel er wordt doorgedrukt dan zou dat wel eens de doodssteek voor de hele evenementenbranche of wellicht deels voor de zwakkere broeders onder hen kunnen worden. Want de plannen van staatssecretaris De Jager (Financiën) dreigen vanaf 2011 een einde te maken aan leuke extraatjes voor werknemers, zoals kerstpakketten, survivallen in de Ardennen of feesten op kosten van de baas.

Nu nog bestaan er 29 (!) verschillende fiscale regelingen voor dergelijke vormen van 'loon in natura'. De Jager wil die regelbrij vereenvoudigen tot een enkele regeling. Makkelijker voor de werkgevers én de Belastingdienst. Dat zal best, maar ook een vette teleurstelling voor het personeel, dág bedrijfsuitje, een streep door internal branding beleidsplannen, dág motivatiebijeenkomst, en een regelrechte ramp voor de vele, vele bedrijven die dergelijke extraatjes leveren.

Pannen op Marktplaats?

Even hardop filosoferen. De cateraar kan zijn pannen op Marktplaats gaan verpatsen, de locatieverschaffer misschien bedrijfsmatig verbouwen tot een sauna of een supermarkt oid, het personeel van het evenementenbureau kan de WW in (wat zou dat  gaan kosten meneer de Jager?) de artiest die op jaarbasis makkelijk 1728 optredens tijdens bedrijfsevenementen kan wegklokken en factureren raakt failliet en depressief, de AV toeleverancier heeft net een financieel en creatief infuus aan zijn bedrijf gegeven in de vorm van nieuw aangeschaft equipment, maar hoeft de kartonnen verpakkings dozen niet eens meer uit te pakken… Zal ik doorgaan? Welnee, we kunnen het allemaal zelf verzinnen en invullen.

Eerst was het die vermaledijde crisis en dan nu een bijna niet te bevatten belastingmaatregel…

Kom op branche. Doe wat. Protesteer. Maak een vuist. Laat je horen….

Wordt vervolgd op dit weblog, in de vorm van een eerste reactie van Marijke Vink directeur Group & Incentive Travel over onder meer de gevolgen voor personeelsreisjes.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!