Back Back Nieuws

Blind muzikaal talent krijgt theater De Flint plat en verdient contract

18 oktober 2010

Fotografie: Gabor Nijenhuis

De 21-jarige Nina van Meer uit Helmond heeft de landelijke muzikale talentenjacht voor blinden en slechtzienden gewonnen. Met een prachtige vertolking van ‘What you’re made’ van Lucie Silvas kreeg ze gisteren in een bomvol theater De Flint in Amersfoort de jury, bestaande uit Petra Berger, Bert van de Brink en Neza Souri plat. In de finale van dit ‘Kijk op talent’ project deden acht muzikale talenten mee, die zich geplaatst hadden via audities in voorrondes en een halve finale. Nina van Meer heeft door haar overwinning niet alleen een fraaie trofee gewonnen, ook heeft ze een contract in de wacht gesleept bij All the Way Music. Dat is een uniek artiestenbureau, voor muzikale talenten met een handicap.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Wat een talent!
Met een machtig stemgeluid als een Stradivarius , waaraan volgens de jury ‘technisch alles klopt en die met het klimmen der jaren alleen nog maar krachtiger kan worden’ overdonderde Nina van Meer de 550 bezoekers in theater De Flint. Wat een talent! Dat mensen met een visuele handicap zich vaak muzikaal goed ontwikkelen bleek in de finale van Kijk op Talent overduidelijk. Onder de finalisten bevond zich nog meer aanstormend talent, zoals Sandra Smit uit Zeist, die zichzelf begeleidde op piano, de hiphopper Shaun Forde uit Hoogeveen en Rivolino Wijngaarde uit Blaricum (als je de ogen dichtdeed dacht je Sammy Davis jr. te horen en zo zag hij er ook uit). Of de 18-jarige Florian Beijers uit Neerkant, die met zijn warme winterstem een Ierse, Keltische folksfeer opriep.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Nina van Meer

Niet in hippe doelgroep van Idols 
In de Flint keken gisteravond 550 mensen de ogen uit van verbazing en bewondering. Deze talenten zijn niet bekend van televisie, omdat ze niet passen in de hippe doelgroep van Idols en andere muzikale talentenjachten. Maar het applaus dat ze gisteren kregen was voor hun muzikale performance, niet omdat ze als blinden zielig zouden zijn. En voor de eventbranche is het goed te weten dat veel talenten met een lichamelijke handicap voor zeer betaalbare tarieven te boeken zijn bij All the Way Music. 

Kijk op Talent werd georganiseerd door Stichting Cardo , dat integratieprojecten ontwikkelt voor mensen met een handicap .Het project werd gefinancierd door Vereniging Bartiméus Sonneheerdt , die zijn 95-jarig bestaan vierde. Deze vereniging werft fondsen om projecten voor mensen met een visuele handicap in binnen- en buitenland mogelijk te maken die de overheid niet financiert.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!