België voert Covid Safe Ticket in voor evenementenBelgië voert Covid Safe Ticket in voor evenementen
Back Back Nieuws

België voert Covid Safe Ticket in voor evenementen

26 juli 2021

Vanaf 13 augustus heeft Het Belgische Overlegcomité besloten het Covid Safe Ticket in te voeren voor (kleinere) buitenevenementen vanaf 1.500 bezoekers. Dat betekent dat buitenevenementen in België vanaf 1.500 bezoekers kunnen doorgaan zonder coronamaatregelen, zoals mondmaskers of social distancing.

De voorwaarde is dat de bezoekers het Covid Safe Ticket gebruiken. Dat is een certificaat waarbij bezoekers aantonen dat ze sinds twee weken volledig gevaccineerd zijn, recent Covid-19 hebben opgelopen of een negatieve PCR-test hebben afgelegd. Ook moet de organisatie een plan wat betreft crowd-management klaar hebben liggen, dienen sanitaire voorzorgsmaatregelen gevolgd te worden en moet er adequate ventilatie (met CO2-meter binnen) beschikbaar zijn. De PCR-test van de bezoekers mag maximaal 48 uur daarvoor afgenomen zijn.

Opheffen maatregelen Nederland?

In Nederland gelden tot 13 augustus ook aangepaste coronamaatregelen, waarmee het kabinet op de rem trapte wegens de snelle stijging van het aantal besmettingen en evenementen met toegangstest niet meer gehouden mogen worden. Er is nog geen uitsluitsel over het opheffen van deze maatregelen na 13 augustus.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!