Back Back Achter de schermen

Belevenis op het circuit: vol gas met Ferrari Team Holland

27 april 2011

Door: Germano Meijer

Uit het niets klinkt een grommend oergeluid. We zitten vast en kunnen nergens naartoe. Het is warm, beklemmend. Bijna benauwd. De spanning stijgt. Drie snelle lichtflitsen en voordat we het beseffen, worden we gelanceerd. Achter ons trappen 570 paarden ons flink in de rug. De adrenaline pompt door ons lichaam. 0-100? In 3,4 seconden!

De weergoden zijn ons vandaag gunstig gestemd. Op veel plaatsen regent het, maar op het circuit in Lelystad schijnt een warm lentezonnetje. Dit is de plek waar vandaag voor vele van ons een jongensdroom uitkomt. Het Ferrari Team Holland stelt haar nieuwe racemonster voor. Een 5 liter V8 met 570PK, topsnelheid boven de 310 km/uur. Om zelf te ervaren hoe razendsnel deze Ferrari is, mag de aanwezige pers plaatsnemen naast de coureur en initiatiefnemer Rory Bertram voor een ronde over het circuit. Je voelt de testosteron al over het circuit hangen.

Eén keer in je leven
Vijf maanden zijn Bertram en zijn team bezig geweest om Ferrari Team Holland op te zetten. Hiermee racen ze in de Ferrari 458 Challenge Trofeo Pirelli en organiseren ze spraakmakende events. 'Om het merk Ferrari hangt natuurlijk een bijzonder aura', vertelt Bertram. 'Ons doel is om bedrijven en particulieren dit speciale gevoel zelf te laten ervaren. Naast de componenten snelheid, flexibiliteit en dynamiek is het bovenal een once-in-a-lifetime ervaring.'

Haarscherpe bochten
Na de foto- en filmmomenten staan we te popelen om dat aura van de spiksplinternieuwe bolide op te snuiven. De feloranje Ferrari 458 Challenge. Bloedsnel pakken we met piepende banden en een furieuze motor haarscherpe bochten en gaan we voluit over de baan. Een thrill ride die helaas óók razendsnel voorbij is. Ons hele lichaam ademt nog steeds Ferrari, als we weer netjes 120 op de snelweg rijden… Het nadeel van heerlijke jongensdromen is dat je vaak net te vroeg ontwaakt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!