Back Back Achter de schermen

Artiestenbeurs in Eindhoven: meer dan clowns kijken?

13 januari 2010

De beurs bestaat al 22 jaar. Jaar in jaar uit, tenminste de laatste jaren dan, had ik de intentie een bezoek te brengen aan de Artiesten Evenementen Beurs in Brabant. Bandjes luisteren, trends spotten, talent scoren, toppertjes gaan zien. Echt iets voor de evenementenbranche. En voor mij, muziekfreak. Op de een of andere manier kwam het er nooit van, maar aangezien de snelwegen redelijk sneeuwvrij waren en de nieuwsgierigheid het uiteindelijk weer eens won, was editie 2010 dus euh… mijn debuut. Over de zompige rode loper, sopte ik het beursgebouw in. En liep aan tegen een exposant met een schaatssimulator. Bij die stand was het rustig, geen wonder, half Nederland staat op de schaatsen. High Profile niet, wij zijn aanwezig met een knalrode stand, boordevol info en vol bezoekers…

Maar wie zijn die bezoekers, zo vroeg ik mij af. Wie komt hier artiesten of innovaties op entertainmentgebied kijken en luisteren? De organisator van een groot b2b event? Nee, eerder de, zoals ik het maar noem en dat bedoel ik beste bloglezer echt niet oneerbiedig, de laag eronder!.Ik denk zo maar, wellicht de organisator van een leuk straatfestival? De winkeliersvereniging misschien, welke na de renovatie een spectaculaire opening wil gaan organiseren? Mensen van de personeelsvereniging, voor het jaarlijkse feestje?

Bruisend entertainment
Mij viel tenminste op dat er wel erg veel geschminkte artiesten aanwezig waren, steltenlopers, clowns, pianisten, fanfare-achtige orkesten. Natuurlijk was er meer: beveilingingsdiensten, een whiskyproeverij, ice-carving. Voor de allerleukste act trok ik mijn FLIP uit de handtas. Want opeens klonken er swingende salsaritmes, een jongeheer liep mijn kant op, een soort trolleykarretje zoals je ze ziet in het vliegtuig voor zich uit duwend. Wat bleek: een blitse mobiele dj-act. Spincat met zijn spinkit: een plaatjesdraaitafel, mobiel in te zetten op evenementen.The mobile dj-booth. Ik kende hem de persberichten voor onze HP website, maar nu zag en hoorde ik de man in het echt. Tamara Uittenboogaard, onze assistent event-manager bij HP,  was deze middag mee op beursbezoek en we waren het volkomen met elkaar eens. Wow, te gek! Dit mag je dus niet missen: klik maar aan!

Filmpje: Ellen van Ree

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!