Back Back Nieuws

ANNE in Theater Amsterdam: Meeslepende en indrukwekkende voorstelling

08 mei 2014

'Ik wil niet zoals de meeste mensen voor niets geleefd hebben. Ik wil van nut of plezier zijn voor de mensen, die om mij heen leven en die mij toch niet kennen. Ik wil nog voortleven, ook na mijn dood!'

In 1945 overlijdt de Joodse Anne Frank in een concentratiekamp in het Duitse Bergen-Belsen aan de vlektyfus op 15-jarige leeftijd… 

[afbeelding niet meer beschikbaar]

De voorstelling
ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. We zien niet alleen de twee lange jaren die Anne met haar familie en de overige onderduikers in het Achterhuis doorbracht, maar wat ook daarvoor en daarna gebeurde. In een levensgroot en bewegend, draaiend en schuivend decor komen Annes woorden, die zo treffend de spanning en tragiek van haar bestaan weergeven, tot leven. Zo ervaren we hoe een eenzaam meisje tegen alle verdrukking in opgroeit tot jonge vrouw en getalenteerd schrijfster. Wederom een onvergetelijke voorstelling van producent Robin de Levita (Soldaat van Oranje) en Kees Abrahams. Leon de Winter en Jessica Durlacher zijn verantwoordelijk voor het uitgewerkte script. 

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Rosa da Silva als Anne Frank
ANNE is de eerste theatervoorstelling over Anne Frank die is gebaseerd op alle versies van haar dagboeken, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie. Anne Frank wordt fantastisch gespeeld door Rosa da Silva, zeer overtuigend en zonder enige twijfel volg je elk woord en elke zin omdat je niets wilt missen van haar idealen, vragen, visies en triviale onzekerheden. Het is ongekend hoeveel teksten zij feilloos over weet te brengen als ware het haar eigen gedachten.  

Klaar voor de werelpremière
Met 22 acteurs en actrices is ANNE klaar voor de wereldpremiere van vanavond in het gloednieuwe Theater Amsterdam, waar ook Koning Willem Alexander en Koningin Maxima acte de presence zullen geven. Via social media stromen de berichten binnen van mensen die uitkijken naar vanavond en van betrokkenen die succes gewenst worden. ANNE leeft voort, zoals zij dat wilde…  

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Doelstelling: 20 jaar ANNE
De thuishaven van ANNE is Theater Amsterdam, dat letterlijk speciaal gebouwd is voor deze voorstelling omdat andere locaties niet voldeden aan de eisen (bijvoorbeeld voor onbepaalde tijd), zo laat directeur Peter Voortman weten. "Op theatergebied zijn er weinig locaties waar je voor een langere periode een productie kunt draaien." En als we het over een lange periode hebben, doelt Voortman zelfs op 20 jaar. Vanaf 1 juli aanstaande zal een speciaal vertaalsysteem in werking treden zodat ook buitenlandse gasten het zo ingrijpende verhaal kunnen volgen. Dit is één van de manieren om de voorstelling langer interessant te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Arrangementen zakelijke markt
Voor de zakelijke markt zijn diverse arrangementen samengesteld: een ontvangst- en pauze arrangement, borrelarrangement en een dinerarrangement met prijzen variërend van 112,50 tot 180 euro per persoon. Naast deze arrangementen zijn extra activiteiten, zoals een aankomst via het water of een overnachting in een nabijgelegen hotel te regelen.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Evenementenlocatie
Theater Amsterdam heeft diverse ruimtes die beschikbaar zijn voor evenementen, bijeenkomsten, vergaderingen, productpresentaties en congressen. Elke ruimte kent een eigen karakter, zoals de twee Sky lounges (voor 50 personen) op de derde etage. Hier kunnen groepen in een privé setting worden ontvangen. Ook is het mogelijk om de Sky lounges naar eigen smaak in te richten. In totaal kunnen groepen van 10 personen tot 1.100 personen terecht in Theater Amsterdam voor uiteenlopende evenementen en in de verschillende ruimtes, die bijna allemaal een prachtig uitzicht op het IJ bieden. 

Sinds vorige week is het tevens mogelijk om te dineren in restaurant Boven de Planken, gevestigd in Theater Amsterdam, dat de gehele week geopend is en tevens lunches serveert. De catering tijdens de voorstellingen wordt verzorgd door De BorrelFabriek.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!