Back Back Locaties

Amsterdam is een bizarre zakelijke locatie rijker

13 juli 2016

Thuishaven stelt Zomer- en Wintercircus beschikbaar voor zakelijke markt

Soms ontstaan succesvolle samenwerkingen na een simpele ontmoeting. Vier jongens (25-30 jaar) werden een paar jaar geleden aan elkaar voorgesteld. Twee van hen organiseerden in die tijd illegale raves en de andere twee waren druk met de organisatie van elektronische dance feesten, onder andere in Paradiso. De gemene deler? Fun! Dat zag de ‘koppelaar’ destijds goed.

Gouden combinatie
De jongens bedachten samen een totaal nieuw concept. Iets dat nog niet bestond, maar waar zeker behoefte aan was. ‘We wilden mensen op zondagen met mooi weer een beleving geven wat niet perse duur hoefde te zijn. Een te gek feest, last minute (want weersafhankelijk) en toch met spraakmakende DJ’s; van wereldsterren tot nieuw talent en van de Berlijnse underground tot oldskool Michel de Hey,’ vertelt één van de initiatiefnemers, Kasper Jörisson, ons. Een gouden combinatie: zon, last minute, goede muziek en weinig kosten! Het team ging verder onder de naam Thuishaven, inmiddels een beruchte organisator in de dance scene.

Thuishaven in een eigen definitieve thuishaven
In de afgelopen jaren heeft Thuishaven keihard gewerkt om steeds weer het ‘Zomercircus’ met mooi weer te realiseren. Sinds twee jaar ook werkelijk in en om een circustent. ‘We hebben de tent van circus Cassablanca overgenomen en sindsdien hebben we ook tijdens de winter wekelijks een verwarmd ‘Wintercircus’ met verschillende ruimtes voor in totaal zo’n 1.500 man.’ Vergunningtechnisch een behoorlijke uitdaging, maar het is de creatieve doorzetters uiteindelijk gelukt, al had het wat voeten in aarde. Ze begonnen bij DOK, daarna vond het festival steeds plaats op de Archangelkade om vervolgens in Sloterdijk neer te strijken. Toen nog even zeven edities op het NDSM-terrein om uiteindelijk de tentstokken in Westpoort te steken. Thuishaven in hun eigen definitieve ‘thuishaven’. Een thuis dat gedeeld mag worden aangezien de locatie niet alleen voor eigen evenementen gebruikt wordt maar ook haar deuren opent voor zakelijke en particuliere projecten. Het internationale Dept bijt in september het spits af met een eigen Dept festival. Op vijf minuten verwijderd van Station Sloterdijk, op vijf fietsminuten van het Westerpark en bereikbaar met de bus en auto. ‘We hebben zestig parkeerplekken voor de deur en maar liefst 640 plaatsen in de nabije omgeving.’

Filmische locatie
Zo’n Zomercircus (de zomerse versie van het circus) wilden wij natuurlijk ook zelf beleven en dus tooiden we naar Westpoort voor de eerste editie van 2016. Het terrein is heel fraai opgezet, ook dankzij de natuurlijke barrières. Je kijkt in de haven van Amsterdam, er zijn geen evenementenhekken en zwarte afdekhekken of andere obstakels die je het ‘vrije gevoel’ ontnemen. Een open terrein, uniek voor de hoofdstad. Ook geeft het een stadsstrand gevoel, lekker met de voeten in het zand en de kleine schelpjes dansen op de beats van de betere DJ’s uit binnen- en buitenland. Het is bijna filmisch: een industrieel decor met een grote rood-gele circustent – met Houdini-afbeeldingen en maffe decorstukken – die dan weer afsteekt tegen de hijskranen en een imposante geroeste damwand die is neergezet achter de DJ-booth van de mainstage. Rauw en toch natuurlijk, hip en toch alternatief; fusion als het ware.

Wil je opvallen? Organiseer hier een zakelijk event!
En deze bijzondere locatie is ook beschikbaar voor de zakelijke verhuur: zowel het hele terrein als de vintage circustent, het snoezige barhuisje of vanaf het najaar is zelfs het romney-restaurant een mooie event venue voor diverse doeleinden.

Creatieve proces
‘We kunnen alles op maat regelen,’ vertelt Kasper. Speciaal voor de zakelijke markt zetten we een garderobecontainer in, in plaats van onze festivallockers. En ook zijn alternatieven voor de toiletten bespreekbaar. We denken graag mee tijdens het creatieve proces en kunnen voor diverse thema’s een cocktail,- bier,- en wijnbar realiseren. Maar eerlijk? We hebben bijna alles, een enorm netwerk met artiesten, designers, bouwers en technische mensen en kunnen dus vrijwel alles!’

Oordeel zelf…
Behalve op de vijf gegarandeerde Zomercircus-zondagen is er veel beschikbaarheid voor zakelijke events deze zomer. Bij High Profile Events zijn we het er unaniem over eens: Amsterdam is een zakelijke, maar vooral bijzondere locatie rijker! Oordeel zelf en kom op je slippers langs bij een van de edities van Zomercircus of maak een afspraak met het team via evenement@thuishaven.nl.

Het terrein van Thuishaven is geschikt voor personeelsfeesten, beurzen en congressen, seminars, galadiners, productpresentaties (elk groot voertuig kan hier gepresenteerd worden), fotoshoots, trouwfeesten en heel veel meer….

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!