Back Back Nieuws

Al Di Meola op The Hague Jazz

30 augustus 2006

The Hague Jazz presenteert op 12 november 2006 een exclusief en eenmalig optreden van de absolute meestergitarist Al Di Meola in het World Forum Theater van het World Forum Convention Center te Den Haag. Tijdens het avondvullende concert, waarmee Di Meola zijn ‘Electric World Tour 2006’ afsluit, presenteert hij o.a. werk van het begin september te verschijnen album Consequence of Chaos, waarop acht gepassioneerde stukken. Di Meola’s latin-rock is afwisselend funky en romantisch, waarbij melodie en ritme op een bijna choreografische wijze zijn vervlochten. Di Meola excelleert op zowel electrische als acoustische gitaar.

Tijdens het concert wordt Al Di Meola bijgestaan door Mario Parmisano (keyboards), Andreas Wasielak (basgitaar), Gumbi Ortiz (percussie) en Ernie Adams (drums).

Het concert wordt met een after-party stijlvol afgesloten.

Al Di Meola is de belangrijkste gitarist uit de latin- en jazzrock, en is veelvuldig door de lezers van Guitar Player Magazine tot beste gitarist ter wereld uitgeroepen. Di Meola breekt in 1974 door in de legendarische formatie Return to Forever, waarmee hij de klassieker Romantic Warrior uitbrengt, een hoogtepunt in de jazzrock. In 1976 gaat Di Meola op eigen kracht verder. Hij maakt tot dusverre ruim 20 solo-albums, waaronder de klassiekers Land of the Midnight Sun, Elegant Gypsy en Casino. Met de gitaristen Paco de Lucia en John McLaughlin neemt Al Di Meola in 1980 het ongeëvenaarde meesterwerk Friday Night In San Francisco op. In de jaren negentig maakt Di Meola aansprekende albums met zijn acoustische formatie World Sinfonia en met Rite of Strings, een trio met de jazzrock-grootheden violist Jean-Luc Ponty en bassist Stanley Clarke.

Al Di Meola heeft in de afgelopen decennia met tal van coryfeeën opgetreden, zoals Santana, Stevie Wonder, Phil Collins, Frank Zappa, Steve Vai, Wayne Shorter, Chic Corea, Astor Piazzolla, Jaco Pastorius en Stevie Winwood.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!