Back Back Nieuws

Achter de schermen bij….Party Rent Group: Puzzelen met 3D inrichtingsconcepten

30 oktober 2014

Het evenementenseizoen is in volle gang. Het wemelt van de kick offs, beurzen, inspiratiesessies, congressen en netwerkborrels. Achter de schermen van veel leveranciers heerst er een dynamische drukte. We nemen in de komende weken in drie blogs een kijkje achter de schermen van het Nederlands/Duitse bedrijf Party Rent Group.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Het eerste dat opvalt als je het terrein van Party Rent Group in het idyllische Duitse grensstadje Bocholt oprijdt, is dat alles er strak, modern en glanzend uitziet. De auto’s in de parkeervakken glimmen smetteloos, de grote trailers zien er fris gewassen uit, de medewerkers in het magazijn lopen rond in herkenbare bedrijfskleren.

Binnen in het hoofdkantoor heerst er een relatieve rust. Een moderne, transparante setting, met veel glas, licht en ruimte. Gestructureerd en geconcentreerd werken de medewerkers in groot opgezette werkeilanden achter beeldschermen geconcentreerd aan de reeks aanvragen.

Duits bedrijf; Nederlandse roots
[afbeelding niet meer beschikbaar]

Zodra collega’s met elkaar praten, hoor je Duits en Nederlands door elkaar. We zijn in Duitsland, maar het bedrijf heeft Nederlandse roots. Directeur Joris Bomers is een Nederlander. Ruim twee decennia geleden trok hij de stoute schoenen aan en richtte vlak over de grens een verhuurbedrijf voor horecamaterialen op. Van ‘plat verhuurbedrijf’ met twee medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een concern dat inrichtingsconcepten voor events ontwerpt en uitrolt vanuit negentien vestigingen in acht landen en met ruim 450 medewerkers op de payroll.

Dat het eventseizoen in volle gang is, blijkt: de telefoon rinkelt veelvuldig. Zodra de lijn bezet is, schakelt de telefoon na een paar keer rinkelen door naar een collega. Telefoontjes vanuit Nederland worden meteen doorgeschakeld naar een Nederlandse medewerker, Duitse telefoontjes naar een Duitse medewerker.

Inrichtingsconcepten in 2D en 3D
[afbeelding niet meer beschikbaar]Karin en Konnie zijn achter enkele grote schermen geconcentreerd bezig. Zij zijn bouwkundig tekenaars, die bezig zijn een passend inrichtingsconcept te ontwerpen voor een event in een locatie met veel curves en rondingen, wat een extra uitdaging betekent. Ze werken simultaan achter twee schermen tegelijk, waarin de locatie in 2D en in 3D wordt getoond. Er wordt veel creativiteit van hen gevraagd. ‘We maken een concept voor een presentatie overdag, met aansluitend een feest in de avond’, geeft Karin aan. Op het 3D scherm verkennen ze elk detail van de locatie en puzzelen ze met inrichtingsontwerpen. Het gaat er niet alleen om, om genoeg ruimte te creëren voor de stoelen en meubels. ‘Vorm, kleur en opstelling dienen bij elkaar te passen,’ geeft Konnie aan. ‘Bovendien is het de uitdaging om de opdrachtgever te verrassen.’ Aan uitdagingen geen gebrek. ‘Vaak verandert het aantal opgegeven bezoekers in de laatste dagen voorafgaand aan het event,’ vertelt Karin. ‘Meer of minder gasten betekent vaak dat we het inrichtingsconcept moeten aanpassen.’ Behendig navigeert ze met de muisknop door de locatie heen. Een uurtje later heeft ze op het scherm de eventruimte stijlvol ingericht. Intussen zien we door de transparante gebouw wat zich buiten afspeelt: regelmatig rijden volgepakte trailers af- en aan. In de volgende aflevering leest u het verhaal daarachter.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!