Back Back Nieuws

Aantrekkingskracht: Janine Dechesne en Marc Liethof

06 maart 2013

Aantrekkingskracht is een briefwisseling tussen mannen en vrouwen uit de live communicatie branche. Hoe anders voelen, zien, beleven en doen vrouwen en mannen in een zelfde branche? Elke keer een ander duo dat elkaar de verschillen uitlegt.

Deze keer: Janine Dechesne (Inspirator en oprichter Dechesne & Boertje Eventmarketing) en Marc Liethof (Directeur Eventex, event)

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Hi Marc,

Erg leuk om per brief een vraag te mogen stellen aan een man, vooral als het de grote, enthousiaste, ondernemer van de Beurs Event is. Dit jaar de 13de editie. Zoals je wellicht weet bestaat Dechesne & Boertje Eventmarketing dit jaar 30 jaar. Als oprichter ben ik daar natuurlijk reuze trots op. Vind het fantastisch hoe Pieter Bas en Lennart mijn eerste kind, mijn eigen zaak voortzetten.

Raar?
Op dit moment zet ik mij in voor de naamsbekendheid van Krachtcentrale, het platform voor meer zichtbaarheid van vrouwen in live communicatie. Wat ik mis in deze wereld van vandaag zijn stralende vrouwelijke ondernemers in de eventmarketing branche. Hoeveel zijn er bijgekomen, sinds ik in 2007, als echt actieve deelnemer dit vak verliet? Geen idee. In elke geval ga ik op zoek naar deze vrouwen. Want wij hebben een vrouwelijke stagiair, die de branche in kaart gaat brengen. Ben erg benieuwd wat daar uit gaat komen.

Hierover nadenkend is stralen volgens mij een vrouwelijke eigenschap. Ik zeg nooit van een man dat hij stralend is. Is dat raar? Als ik aan jou denk dan ben je enthousiast, leuk, een doorzetter en ik kan ontzettend met je lachen.

Een stralende man ben je, alleen dat zeg ik niet.
Wat vind jij hiervan, heb jij het ooit over stralende mannen?
En heb jij het wel eens over een stralend moment in je leven?

Dat wil ik wel eens weten.
Hoor gauw van je,

Met stralende groeten,
Janine Dechesne

Lieve stralende Janine,

Mooie vraag over stralen. Dat heeft mij zeker deze week aan het denken gezet.
Voor mij staat stralen synoniem aan passie, bevlogenheid en energie. Van een stralend gezicht spat de energie af! Hij of zij creëert als het ware een energieveld om zich heen. Eigenlijk zouden zeker in deze tijd veel meer mensen mogen stralen. Alleen vraag ik  mijzelf af of dit op te wekken is? Ik denk het niet!

Vrouwelijke eigenschap
Of stralen nu een typische vrouwelijke eigenschap is? Nee dat geloof ik niet. Je zegt wel  dat is een vent met een foute uitstraling! Maar ik zeg nooit deze vrouw heeft een foute uitstraling! Hé, dat is toch bijzonder? Alleen heeft dit niets met jouw stralen te maken.

Schittert
Wat mijzelf betreft, ik ben wel iemand die graag schittert. Grote druk geeft mij energie.
Je vraagt mij om een stralend moment in mijn leven. Dat was het ontstaan van beurs evenement, later event. Een concept vanaf het idee handen en voeten te geven en het ook zo in de praktijk vertalen en uitvoeren geeft je veel positieve energie. Nog meer  stralende momenten; mijn eigen huis bouwen. Dat was ook te gek om te doen. En natuurlijk de geboorte van mijn kinderen, of schoon ik van de tweede geboorte meer genoten heb dan van de eerste.

Weet je Janine, eigenlijk heeft ons vakgebied alles met stralen te maken. En je moet niet vergeten er zelf voor zorgen dat je stralend blijft, niet iedereen geeft je dat licht!

Binnenkort begin ik weer met stralende sessies om de schitterende dingen die ik doe weer een stapje hoger te krijgen.

Dank je wel voor je inspiratie,

Lieve groeten,
Marc Liefhof

==

Deze briefwisseling is een rubriek van KRACHTcentrale: Het zichtbare platform van vrouwen in de live communicatie. Voor meer verhelderende briefwisselingen en informatie ga naar de Facebookpagina http://www.facebook.com/Krachtcentrale of kijk op www.krachtcentrale.org.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!