Aan tafel met Marc Lagrange op Domein OogenlustAan tafel met Marc Lagrange op Domein Oogenlust
Back Back Nieuws

Aan tafel met Marc Lagrange op Domein Oogenlust

14 februari 2019

Het jaarlijkse evenement "Aan tafel met..." vormt steevast de kick-off voor een grootse tentoonstelling op Domein Oogenlust in Eersel. Ieder jaar wordt hiervoor een prominente kunstenaar benaderd. Eerder al was het werk van couturier Mart Visser, fotografen Jimmy Nelson, Bas Meeuws, en Micky Hoogendijk te zien. Om het eerste lustrum van dit exclusieve evenement te vieren is dit jaar gekozen voor een wel zeer bijzondere kunstenaar.

Aan tafel met Marc Lagrange

Op donderdag 18 april 2019 zal het werk van de Belgische topfotograaf Marc Lagrange worden gepresenteerd aan een selecte groep van 200 gasten tijdens het evenement "Aan tafel met...". Onder het genot van een luxe diner verzorgd door Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve**, wordt een kijkje gegeven in het leven en de werkwijze van wijlen Lagrange. Tevens zal zijn allernieuwste boek "Chocolate" gepresenteerd worden.

Expositie

De expositie met een overzicht van het werk van Marc Lagrange is te zien in de showroom van Oogenlust en Galerie Hans Persoon van 18 april t/m zaterdag 18 mei 2019.

Marc Lagrange

Marc Lagrange wist als geen ander de toeschouwer te verleiden om deel uit te maken van zijn sensuele droomwereld. Een wereld die om pure schoonheid en verlangen draait en tot in perfectie in scene werd gezet. De mooiste vrouwen werden door hem gefotografeerd, vaak gekleed in niet meer dan een parelcollier of sluier.

Of hij nou gebruik maakte van een groots decor of een eenvoudige setting in zijn studio, Lagrange wist steeds indrukwekkend werk te maken. Foto's die je het gevoel geven even getuige te mogen zijn van een bijzonder intiem moment tussen model en fotograaf. Marc Lagrange overleed in 2015 als gevolg van een tragisch ongeval.

Er werden verschillende boeken uitgegeven met het werk van Lagrange. In april 2019 wordt er een nieuw boek gepubliceerd genaamd "Chocolate" met daarin een serie nooit eerder uitgegeven polaroids uit de nalatenschap van Lagrange. Een selectie van deze polaroids zal onder meer te zien zijn in deze tentoonstelling.

Over Galerie Hans Persoon

Galerie Hans Persoon is een galerie voor hedendaagse kunst. In een galerieruimte van 300m2 worden wisselende exposities gepresenteerd met schilderijen, sculpturen en fotografie van nationaal en internationaal gevestigde kunstenaars. In elke tentoonstelling wordt onder de noemer van een thema gezocht naar een spannende combinatie van verschillende kunstdisciplines. Met gemiddeld zes tentoonstellingen per jaar is het aanbod zeer afwisselend. Naast deze wisselende exposities biedt Galerie Hans Persoon ook een eigen kunstuitleensysteem aan. Op die manier kunt u op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende kunstenaars.
Naast de kwaliteit van het aanbod staan gastvrijheid, vertrouwen en service, hoog in het vaandel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!