Back Back Nieuws

3 jaar uitvinden + 27.600 km + 5.880 uur creatief overleg = nieuwe catalogus Party Rent Group

16 april 2015

Drie jaar van uitvinden, overleggen en beslissen, 27.600 kilometers naar zestien Europese fabrieken en 5880 uur creatief overleg met designers en fabrikanten waren er voor nodig, maar het resultaat mag er zijn: Party Rent Group heeft de nieuwe catalogus gelanceerd. De Duits-Nederlandse event-supplier lanceerde tijdens de beurs Event 15 de nieuwe Product Prisma: een lijvig boekwerk met daarin een totaaloverzicht van 2400 producten met bijbehorende prijzen, bestemd voor wederverkopers zoals cateraars, hotel(keten)s, productiebedrijven en tentenverhuurders. De Product Prisma toont een rijke selectie van meubilair en cateringbenodigdheden; zowel noviteiten uit het luxe segment als bewezen succesnummers.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Het is een flink boekwerk geworden. Een kilo zwaar, met dikke kaft en ruim 200 pagina’s mooi glanzend papier. Logisch geordend en rijkelijk geïllustreerd. Verdeeld in vier hoofdstukken, die later dit jaar ook als afzonderlijke boeken beschikbaar komen.
Het hoofdstuk van de Master Collection toont 385 high lights uit de moderne geschiedenis van het meubeldesign: klassieke stijliconen en exclusieve originals. Het tweede hoofdstuk betreft de Catering Selection: een totaaloverzicht van alles wat een representatieve cateraar nodig heeft voor een ingedekte tafel tot complete buffet-, keuken- en barsystemen.
Het derde hoofdstuk behandelt de Event Classics: 500 producten die zich reeds hebben bewezen in de eventwereld: betaalbare en betrouwbare zekerheden. Deze producten zijn doorontwikkeld en qua logistiek geoptimaliseerd.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

[afbeelding niet meer beschikbaar]

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Filosofie en werkwijze
Het laatste hoofdstuk geeft een inzicht in de filosofie en de werkwijze van Party Rent Group. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen twintig jaar ontwikkeld van een verhuurder van catering- en horecabenodigdheden voor corporate bedrijven, cateraars en productiebedrijven tot een volwaardig leverancier van inrichtingsconcepten voor events, beurzen en congressen. De aanvullende diensten van Party Rent Group komen in het boek dan ook aan de orde. Naast de verhuur van horeca- en evenement benodigdheden ontwikkelt het bedrijf bijvoorbeeld ook planning en projectleiding alsook communicatieve ruimteconcepten, die de werking van live communicatie optimaliseren. Interieur ontwerpers en tekenaars visualiseren met professionele CAD-programma’s concepten van ruimtelijke opstellingen in 2D en 3D. En volgens goed Duits gebruik zijn alle materialen voordat ze het magazijn uitgaan gründlich dubbel gecontroleerd, geschuurd, gelakt, gestreken en gepoetst.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

[afbeelding niet meer beschikbaar]

´In de loop van dit jaar komt er na de Duitstalige en Nederlandse versie ook een Engelstalige en een Franstalige versie,´ vertelt Tim Ebbers van de afdeling PR en communicatie van Party Rent Group. ´Er zit drie jaar research en overleg in de Product Prisma. Het boekwerk gaat dan ook de komende jaren mee.´

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!