Back Back Achter de schermen

That’s the spirit!

20 september 2010

Ik zie hem nog staan. Z’n enthousiasme en boeiende verhaal herinner ik me nog levendig. Zijn geestdrift en focus om dat ene doel te behalen geeft me nog steeds energie. Het was tijdens de organisatie van De Jonge Ondernemersprijs van het Noorden dat ik hem voor het eerst tegenkwam. Vastbesloten zijn doel te bereiken.

Bevlogenheid, optimisme, elan en bezieling. Allemaal aanduidingen voor het prettige gevoel dat je ergens vol van bent en zin hebt om over te gaan tot actie. We hebben enthousiasme nodig om onszelf doelen te stellen en vooruit te komen.

Ook dit jaar mag ik weer meeliften op het enthousiasme van de finalisten. Hun bevlogenheid werkt aanstekelijk. En voor mij persoonlijk vooral inspirerend. Het zijn stuk voor stuk absolute uitblinkers, bij wie alles vanzelf lijkt te gaan.  En natuurlijk is het echt niet vanzelfsprekend, wat is het dan wel?

Alle finalisten doen waar ze goed in zijn. Ze benutten hun talenten en sterke kanten volledig en zitten in een soort “flow”. Bevlogenheid en passie, het straalt van hun gezichten af. Maar dat is nog niet alles. Het geheim zit hem volgens mij in het feit dat ze ook allemaal de sprong hebben durven nemen. De sprong om hun talent volledig tot bloei te laten komen.  

Als we doen waar we goed in zijn, hebben we zoveel meer plezier en kunnen we zoveel beter presteren. Bovendien werkt het enthousiasme aanstekelijk. Enthousiasme dat nodig is om vooruit te komen.

Helaas blijkt uit onderzoek dat verreweg de meeste mensen werk doen dat helemaal niet bij hun past. Ze worden afgeremd in hun talenten. En het enthousiasme is bij velen dan ook ver te zoeken. Waar liggen uw talenten? Doet u waar u goed in bent?

En hij? Hij heeft zijn doel eind vorig jaar behaald. Het winnen van De Jonge Ondernemersprijs van het Noorden. That’s the spirit!

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!