Mibo bouwt virtuele winterwereld voor de feestdagenMibo bouwt virtuele winterwereld voor de feestdagen
Back Back

Mibo bouwt virtuele winterwereld voor de feestdagen

De Nederlandse start-up Mibo lanceert een virtuele winterwereld voor de feestdagen. Speciaal voor bedrijven die een coronaproof kerst- of nieuwjaarsborrel willen organiseren, heeft de videochattool een betere oplossing ontwikkeld dan Zoom en soortgelijke diensten. Door verschillende technologieën te combineren slaagt Mibo er in de ervaring van een echte borrel te benaderen. De nieuwe 3D-winterwereld zorgt daarbij voor een extra feestelijke sfeer.

Virtuele Winterwereld

In tegenstelling tot Zoom en andere standaard-diensten draait het in Mibo om de gezelligheid van het samenkomen. De Nederlandse start-up combineert hiervoor de webcam en microfoon van videoconferencing met rondlopen in een 3D-wereld. Net als in het echt horen mensen elkaar alleen als ze dicht bij elkaar staan, terwijl zij andere gebruikers in de verte wel kunnen zien. Zo ontstaan er vanzelf groepjes, vergelijkbaar met een normale borrel. Om bedrijven te helpen een veilige kerst- of nieuwjaarsborrel te organiseren is de nieuwe winterse 3D-wereld gecreëerd. De nieuwe virtuele winterwereld van Mibo bestaat uit een eiland met een pak sneeuw, kerstbomen, sfeervolle verlichting, pakjes en andere feestelijke elementen. Ook is er voor iedereen een passende kerstmuts. Mocht er iemand een speech willen geven, is er een podium met een microfoon die echt werkt. Op deze manier probeert Mibo ook online het kerstgevoel te behouden.

Mibo

Mibo is ontstaan aan het begin van de coronamaatregelen. Uit onvrede met de beperkingen en ongezelligheid van Zoom is er een innovatieve oplossing bedacht die informele online afspraken leuker maakt. Tal van bedrijven zoals KPN, Randstad en Warner Bros maken inmiddels gebruik van Mibo. In november won de Nederlandse videochatdienst een Lovie Award, de meest prestigieuze prijs binnen de Europese internetcommunity.