Stadsschouwburg en Philharmonie HaarlemStadsschouwburg en Philharmonie Haarlem
Back Back Locaties

Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem

  • Lange Begijnestraat 11
    2011 HH Haarlem

    Tel: 023 512 1220

  • Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem
Ga naar de website

In het centrum van historisch Haarlem vindt u twee historische gebouwen met unieke geschiedenis en grandioze architectuur. Beide met uiteenlopende mogelijkheden, óók voor zakelijke evenementen.

Philharmonie

De Philharmonie is een prachtige 19e-eeuwse concertzaal, waarin de klassieke grandeur met hoge plafonds en kroonluchters op subtiele wijze is gecombineerd met moderne, industriële architectuur. De locatie beschikt over 8 zalen en 2 ruime foyers en biedt een maximale capaciteit aan 3.500 personen. De grootste zaal, de klassieke concertzaal, is multi-inzetbaar met een flexibel stoelenplan en een beweegbare vloer. De theaterstoelen zijn verplaatsbaar en kunnen naar wens worden opgesteld en uit de zaal worden gehaald. Het pronkstuk in deze zaal is het 19e-eeuws Cavaillé-Collorgel met zijn 4.000 pijpen.

De Philharmonie is bij de herbouw volledig aangepast aan de eisen van deze tijd op het gebied van licht, geluidstechniek, audiovisuele middelen en biedt (gratis) WiFi door het hele gebouw.

Stadsschouwburg

De Stadsschouwburg is één van de laatste zogenaamde bonbonnières in Nederland en kenmerkt zich door een exclusieve en warme uitstraling.. Het uitbundige interieur en de markante gevel van de schouwburg zijn een decor op zich. De zaal en foyers bieden ruimte voor gezelschappen van 5 tot 630 personen. Met name voor evenementen waar naast de plenaire zaal een foyer t.b.v. ontvangst en catering nodig is, is deze locatie zeer geschikt.

Bereikbaarheid

Beide locaties zijn uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. In Haarlem zijn ruim 1.700 parkeerplaatsen op 10 minuten loopafstand van de gebouwen. Het centraal station van Haarlem is op tien minuten loopafstand van de Philharmonie. 

Neem contact op met Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem

Voer hieronder uw informatie in. Een contactpersoon van Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem zal z.s.m. contact met u opnemen.