Museon - Ontdek de wereldMuseon - Ontdek de wereld
Back Back Locaties

Museon - Ontdek de wereld

 • Stadhouderslaan 37
  2517 HV Den Haag

  Tel: 070 338 1434

 • Museon - Ontdek de wereld

In het kort

 • Duurzame locatie
 • SDG House
 • Green Key Gold certificering
 • Live & Online events
 • Internationaal museum in een internationale stad

Ga naar de website

Hèt museum voor cultuur en wetenschap

Het Museon is een bruisend instituut in het hart van de Internationale Zone van Den Haag. Een boeiend museum met een bijzondere collectie.

De locatie hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is in het bezit van een Green Key Gold-certificering. Zowel in de programmering als in de bedrijfsvoering is het Museon gericht op het mogelijk maken van een leefbare toekomst voor ons allemaal. Dit maakt deze locatie in het bijzonder geschikt voor evenementen rondom dit thema.

Online studio
Ook een live stream-event, online presentatie of webinar wil je houden in een inspirerende, maatschappelijk verantwoorde omgeving. Dit kan in het Museon, museum voor Cultuur en Wetenschap en SDG House, waarbij we de enige locatie in Nederland zijn met een interactieve tentoonstelling gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Bekijk hier onze mogelijkheden.

Tentoonstellingen
Bij het Museon boek je niet alleen een mooie zaal, maar ook een mooi museum. De hoofdtentoonstelling One Planet, gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de VN, kan een uniek onderdeel in uw programma zijn. Daarnaast zijn er interessante tijdelijke tentoonstellingen. Door deze diversiteit is er altijd wel een element dat aansluit bij de inhoud van de dag.

 • Studio - online events
  Studio - online events
 • Levi Lassenzaal 1,5m
  Levi Lassenzaal 1,5m
 • Panoramazaal
  Panoramazaal
 • Panoramazaal
  Panoramazaal
 • International Lounge
  International Lounge
 • Diner Levi Lassenzaal
  Diner in de Levi Lassenzaal
 • Feestopstelling Levi Lassenzaal
  Feestopstelling Levi Lassenzaal
 • Congres Levi Lassenzaal
  Congres Levi Lassenzaal
 • One Planet
  One Planet
 • World Cafe
  World Cafe

Practice what you preach
Waar het museum zich richt op educatie over duurzaam leven, wordt hier ook achter de schermen heel bewust mee omgegaan. Zo werkt het restaurant zonder plastic, is er een ver doorgevoerd systeem van afvalscheiding en wordt eigen energie opgewekt met de zonnepanelen op het groene dak.

Catering
Alle catering tijdens een bijeenkomst bij ons wordt verzorgd door CateringMeesters. CateringMeesters is gespecialiseerd in het exploiteren van horeca in een culturele omgeving. Samen met jou zorgen zij voor een persoonlijke invulling van de catering tijdens een congres, receptie, lunch, diner of feest. Zij staan garant voor een hoge kwaliteit catering en maken gebruik van zoveel mogelijk duurzame en eerlijke producten.

Overzicht zalen:

International Lounge 50 - 300 personen
De International Lounge is een lichte ruimte met grote glaspartijen, perfect voor je ontvangst, receptie, borrel of diner. Ook hier is de architectuur van Quist sfeerbepalend. Blikvanger in de International Lounge is het 15 meter lange skelet van een potvis, een topstuk uit de collectie van het Museon. De International Lounge grenst aan de parkachtige tuin aan de achterzijde.

Levi Lassenzaal - In theateropstelling: 300 personen - Sit down diner 120 personen
De grootste zaal van het Museon bevindt zich in het souterrain: een met recht robuuste zaal met een hoog plafond en brede, strakke muren, waarvan één met bijna vullend scherm. In de Levi Lassenzaal proef je de stoere architectuur van het gebouw. De ruimte heeft de sfeer van een traditioneel auditorium en leent zich bij uitstek voor grote bijeenkomsten. Elke opstelling is mogelijk, ideaal voor productpresentaties met live opstelling, voor (leden)vergaderingen, conferencing en voor je congres. Daarnaast is de Levi Lassenzaal uniek vanwege de akoestische kwaliteit.

World Café - 50 personen
Vanuit het World Cafe verzorgt onze Haagse huiscateraar CateringMeesters een uitstekende lunch en borrel. Duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke pijlers onder onze visie op eten en drinken. Dat zie je terug in het frisse interieur van het museumrestaurant.

Panoramazaal - 20 tot 75 personen
Op het dak van het Museon bevindt zich de Panoramazaal, een soort dakserre, opgetrokken uit glas. Een unieke plek in Den Haag met rondom uitzicht over het Statenkwartier, over de daken, de statige gebouwen en park Sorghvliet. Het is een plek die uitdaagt, die tot denken aanzet, alleen al vanwege het uitzicht en het kleurige sedumdak. Een inspirerende plek voor je vergadering of bijeenkomst met een kleiner gezelschap. En wat te denken van een borrel als de scherming over de stad valt?

Studio - 40 tot 80 personen
De Studio is een hoge vierkante zaal met een theaterachtige uitstraling. Aan het plafond hangen stoere cameraspots. Deze ruimte is bij uitstek geschikt voor bijeenkomsten met een middelgrote groep, voor je presentatie, break-outsessie, lezing of workshop. Ook beschikbaar in combinatie met de naastgelegen Levi Lassenzaal.

Tentoonstellingszalen One Planet - 15-20 personen
De collectie van het Museon is zeer omvangrijk en bestrijkt vele thema's. Aan sommige onderwerpen zijn zalen gewijd - expositieruimten met een interactieve invalshoek. Hier ben je omringd door thema's uit de natuur en cultuur. Bij welk onderwerp haakt jouw gezelschap aan? Heb je iets met water, vulkanen & aardbevingen, geluid, ruimtevaart of recht en vrede.

WaterLab - 28 tot 40 personen
Ga in gedachten terug naar de middelbare school, naar het practicumlokaal scheikunde. Zo ongeveer is de sfeer van het WaterLab. Via de open tentoonstellingsruimte kom je bij het WaterLab. De museale ervaring maakt je bijeenkomst sowieso bijzonder. In het WaterLab, op schoolse krukjes aan witte werkbanken is het nèt even anders werken dan op kantoor. Een perfectie plek dus voor een bijeenkomst met een kwinkslag.

Neem contact op met Museon - Ontdek de wereld

Voer hieronder uw informatie in. Een contactpersoon van Museon - Ontdek de wereld zal z.s.m. contact met u opnemen.