Opleidingen

»
EuroCollege Hogeschool - Hospitality & Evenementen Management

EuroCollege Hogeschool

EuroCollege Hogeschool Event Management / Hotelschool / Business School Versneld & Begeleid MBO & HBOIntensieve begeleiding en echte praktijk!

Evenementen & Hotelmanagement® (EHM) mbo-niveau 4+ (2 jaar)Werken in deze branche betekent werken in een omgeving waar droom en werkelijkheid door elkaar lopen. Een hotelgast wil in een hotel verwend worden als een vorst. Bezoekers van evenementen willen van een beleving genieten, waarin geluid, licht en smaak samenkomen in een creatief concept. Tijdens onze mbo management opleiding leren we je er alles over.

International Business & Sales®, (IBS) mbo-niveau 4+ (2 jaar)Eindelijk een stevige mbo-opleiding waar je verschillende kanten mee op kunt. Je kunt na deze opleiding gaan werken in de wereld van handel, import en export of een eigen bedrijf beginnen. We leiden je in 2 jaar op voor niveau 4+. De opleiding is in het Nederlands. In een brede opleiding laten we je de wereld zien van international business, sales en trade. Het is een leuke en afwisselende studie, vol spanning en uitdaging.

International Hotel & Hospitality Management® (HM) hbo/bachelor (2,5 jaar)Tijdens de opleiding Hotel & Hospitality Management® leer je alle kneepjes van het vak. Als manager ben je verantwoordelijk voor het creëren en managen van een bijna ideale wereld waarin jij alles in het werk stelt om de gasten het naar de zin te maken. Kwaliteit en tevreden klanten vormen de core business. Als hotelmanager ben je voor de schermen, strak in het pak, de perfecte gastheer of gastdame. Je zorgt ervoor dat niemand het aan iets ontbreekt. Je bent representatief, gemanierd en een alleskunner.

Hospitality & Evenementen Management® (EM) hbo/bachelor (2,5 jaar)Tijdens de opleiding Hospitality & Evenementen Management® leer je concepten bedenken, organiseren, plannen, verkopen, mensen motiveren en aansturen en tevens ontwikkel je financieel inzicht. Je bent een allrounder en weet een evenement in een marketingconcept te gieten.

International Business & Entrepreneurship® (IBE) hbo/bachelor (2,5 jaar)Je ontwikkelt een scherp inzicht in wat je wel en niet kunt. Een succesvol ondernemer kent immers zijn zwakheden en leert deze te compenseren. Opgeven is taboe. Succes in welke vorm dan ook kent altijd dezelfde oorsprong: doelgerichte en vasthoudende actie.

EuroCollege Hogeschool
Westblaak 139
3012 KJ Rotterdam
Tel.: 010 478 0129

EuroCollege Amsterdam
Concertgebouwplein 121071 LN Amsterdam
Tel.: 020 470 0443

organisatie: EuroCollege Hogeschool
locatie: Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven
telefoon: 010 478 0129
» www.eurocollege.nl

»
FontysAcademy - Commerciele Economie International Event, Music & Entertainment Studies

FontysAcademy for Creative Industries

Evenementen! Muziek! Entertainment! Het is overal om ons heen, de hele dag door. Mensen willen vermaakt worden, willen beziggehouden worden, zoeken steeds meer ontspanning via het internet, met hun mobiele telefoon, bij een DVD, met een computergame, op TV of in de bladen.  Achter deze ‘wereld van vermaak’ gaat een wereldwijde industrie schuil die zich bezighoudt met commercieel-economische aspecten rond creatieve producten. Naast allerlei creatieve, technologische ontwikkelingen zijn management, marketing- en bedrijfseconomische gegevens van groot belang voor het succes van concepten in deze branche. FontysAcademy for Creative Industries heeft een jarenlange ervaring in het opleiden van jonge mensen voor de entertainmentbranche. Wil jij later werkzaam zijn op het gebied van marketing, commercie, communicatie, concepting of creatie. En hou jij van beleving, entertainment en innovaties? Danis IEMES precies iets voor jou!   Nieuwsgierig naar nogmeer IEMES?    
organisatie: FontysAcademy for Creative Industries
locatie: Tilburg
telefoon: 08778-77655
» www.fontysaci.nl/opleidingen/ce_iemes/

»
Haagse Hogeschool – Facility Management

Veel zaken lijken vanzelfsprekend te zijn, zoals het licht ’s ochtends op kantoor en dat op kantoor alles goed georganiseerd is. Maar achter de schermen komt daar nog heel wat bij kijken! Kantoren, maar ook hotels, recreatieparken, luchthaven, congressen, popconcerten en beurzen draaien pas goed als alle voorzieningen in orde zijn. Ben jij zo’n organisatietalent dat er graag voor zorgt dat alles op rolletjes loopt? Dan is de opleiding Facility Management aan de Haagse Hogeschool iets voor jou!

Nergens leer je zo veel als in de praktijk. Daarom is de opleiding sterk praktijkgericht met opdrachten, projecten en stages. Bovendien runt de opleiding een eigen bedrijf.

organisatie: Haagse Hogeschool
locatie: Den Haag
telefoon: 070 445 8888
» www.haagsehogeschool.nl

»
Hogeschool Rotterdam – Vrijetijdsmanagement

In Nederland krijgen mensen steeds minder vrije tijd, maar ze geven er steeds meer geld aan uit: jaarlijks gaat er 50miljard euro om in de vrijetijdsindustrie.
De opleiding Vrijetijdsmanagement richt zich op deze markt. Je wordt opgeleid tot een manager die zijn hand niet omdraait voor het regelen van evenementen. Vrijetijdsmanagers zetten een shoppingmall op poten, zorgen dat er een EK Voetbal kan worden gehouden etc. Het verschil tussen een ‘gewone’organisator en een vrijetijdsmanager is dat deze laatste breed kijkt. Je peilt wat nodig is, verzing wat mogelijk is en zorgt voor de samenhang tussen de verschillende onderdelen. De vrijetijdsmanager zorgt dat de consument waar voor zijn geld krijgt.

Je bent iemand die vrije tijd niet ziet als uren waarin je bezig gehouden moet worden, maar als tijd waarin je zelf boeiende activiteiten kan ondernemen en/of organiseren. Je hebt oog voor gaten in de vrijetijdsmarkt en je bent creatief in het vinden van invullingen daarvoor. Je kunt goed organiseren, hebt een zakelijk instinct en bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je kunt goed met allerlei soorten mensen omgaan en bent tegelijkertijd heel zelfstandig. Herken je jezelf in de woorden creatief, zakelijk, communicatief en slim? Dan is de opleiding Vrijetijdsmanagement iets voor jou!

organisatie: Hogeschool Rotterdam
locatie: Rotterdam
telefoon: 010 241 4141
» www.hogeschool-rotterdam.nl

»
Hogeschool Tio - Hospitality en toerisme

Hogeschool Tio verzorgt erkende dagopleidingen op hbo- (en mbo-) niveau op het gebied van eventmanagement, hotellerie en toerisme. Tio is gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Hengelo.

Hospitality is hot! Welkom in de wereld van tophotels en sterrenrestaurants. Maar ook van festivals, concerten en sportevenementen. Want de bacheloropleiding Hotel- en Eventmanagement biedt je het beste van twee werelden: de klassieke hogere hotelschool in combinatie met eventmanagement.

De opleiding Hotel- en Eventmanagement leidt in slechts drie jaar op voor het beroepscompetentieprofiel Hoger Hotelonderwijs. Deze bacheloropleiding is door de NVAO geaccrediteerd. Met het HEM-diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration voeren.


organisatie: Hogeschool Tio
locatie: Hengelo, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven
telefoon: 074 255 0610
» www.tio.nl

»
Hogeschool Utrecht - FEM, sport & entertainment marketing

De major Sport & Entertainment Marketing bereidt je voor op commerciële functies in de sport- en entertainmentbranche en bij bedrijven (dat worden er steeds meer) die gebruik maken van deze disciplines. De major concentreert zich op modules/cursussen als communicatie, sponsoring, sport en entertainment marketing, media-, event- en facilitymanagement. Je eerste stage (van 10 weken) loop je aan het eind van je tweede jaar en je tweede stage (van 20 weken) in je vierde jaar bij een bedrijf dat direct of indirect zijn werkgebied heeft in de sport- of entertainmentbranche.

organisatie: Hogeschool Utrecht
locatie: Utrecht
telefoon: 030 258 6200
» www.hvu.nl

»
Hogeschool Utrecht – Communicatiemanagement

Je krijgt een kick als je merkt dat andere mensen jouw uitleg begrijpen. Kruipen in de huid van een ander om zo een boodschap over te brengen ligt in je aard. En het lijkt je aanlokkelijk om sturing te geven aan het spanningsveld tussen de informatieverzendende instantie en de ontvanger van deze informatie. In dat geval zit je goed bij de opleiding Communicatiemanagement.

Wil je een beroepsopleiding communicatie op hbo-niveau doen, dan is Utrecht dé plek. Deze oudste communicatieopleiding van Nederland heeft een gevestigde naam in het beroepenveld. De beroepspraktijk vormt de basis van de opleiding Communicatiemanagement. Je leert hier de kennis en de vaardigheden die je straks als professional nodig hebt. Van het eerste tot en met het laatste jaar werk je aan realistische communicatievraagstukken voor realistische opdrachtgevers. Zo ontwerp je een bedrijfsplan voor Adidas. Of je maakt een communicatieplan, bijvoorbeeld voor l’Oréal. Later in je opleiding organiseer je een congres, een persbijeenkomst of een mediacampagne. Of je verzorgt de totale productie van een personeelsblad of een brochure.

Na de opleiding Communicatiemanagement kun je aan het werk als communicatieadviseur, congresorganisator, eventmanager, marketingcommunicatiedeskundige, marktonderzoeker, mediaplanner, pers- of publiekvoorlichter, pr-functionaris of reclamemaker.

organisatie: Hogeschool Utrecht
locatie: Utrecht
telefoon: 030 236 8040
» www.hu.nl

»
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht - Eventmanagement

De afstudeerrichting Event Management leidt je op voor creatief ondernemende functies in de evenementenbranche, van accountmanager en coördinator tot ontwikkelaar van
events. Bij evenementenorganisaties kun je coördinerende en ontwikkelende functies bekleden. Maar je kunt ook in andere soorten organisaties aan de slag als eventmanager. Deze opleiding biedt je een stevige basis in de culturele sector,
bekendheid met creatieve processen en met bedrijfseconomische randvoorwaarden. Daardoor word je zowel een betrouwbaar manager als een innovatief
eventontwikkelaar. Deze studie is uniek in Nederland, omdat zij wordt gegeven aan een kunsthogeschool.

organisatie: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
locatie: Utrecht
telefoon: 030 233 2256
» www.hku.nl/web/Studiekeuze/Kunstmanagement.htm

»
Hogeschool Zuyd - Hoge Hotelschool

Vind je het leuk om het mensen naar de zin te maken? Heb je geen bezwaar om je handen uit de mouwen te steken? Vind je het leuk om dingen te organiseren? Ben je een doorzetter? Lijkt het je leuk om op stage te gaan in het buitenland? Misschien is dan de Hoge Hotelschool Maastricht wat voor jou. Onze school leidt op voor leidinggevende- en adviserende functies in horecabedrijven, maar ook in talloze andere bedrijven die te maken hebben met gastvrijheidsverlening. Het eerste jaar woon je op de campus. Je hebt je eigen eenpersoonskamer. Je woont, studeert, werkt en leeft samen met alle andere eerstejaars. Heel leerzaam en vooral heel gezellig! Je krijgt 'het onderwijs' aangeboden in modules. In elke module staat een thema centraal. Die thema's komen uit de alledaagse (hotelmanagers)praktijk. Alle modules samen, inclusief de stages, vormen het complete profiel van de manager van een gastvrijheidsorganisatie.

organisatie: Hogeschool Zuyd
locatie: Maastricht
telefoon: 045 400 6060
» www.hszuyd.nl/

»
INHOLLAND - Media & Entertainment Management

Sinds 1997 bestaat de opleiding Media & Entertainment Management (M&EM) aan de Haarlem Business School. De opleiding Media & Entertainment Management leidt je op voor een managementfunctie bij radio- of televisieomroep, filmproductiebedrijf, entertainmentbedrijf, communicatiebureau, eventcastingbureau of uitgeverij.
Dit is een 4-jarige HBO-opleiding. In het gehele tweede jaar ben je als student bezig met het runnen van een entertainmentbedrijf onder de naam Rookie Entertainment. De kerndoelen van het bedrijf zijn het schrijven van een businessplan, het uitvoeren van een entertainment productie en het schrijven van een jaarverslag. Naast dit praktijkgerichte project volg je colleges in bedrijfseconomische vakken, mediavakken en diverse talen. In het derde studiejaar ga je naar het buitenland om te studeren en ga je stage lopen binnen de mediasector. Het vierde jaar bestrijkt een soortgelijk traject als het tweede jaar en een afstudeeropdracht.

organisatie: INHOLLAND
locatie: Haarlem
telefoon: 023 541 2412
» www.inholland.nl

»
INHOLLAND - Vrijetijdskunde

Vrijetijdskundigen geven op kwalitatief hoogwaardige wijze vorm en inhoud aan de diverse mogelijkheden van vrijetijdsbesteding. Het werkterrein van de vrije tijd benaderen ze op multidisciplinaire wijze. Ze hebben kwaliteiten op het gebied van educatie, beleid, marketing en management en beschikken over een brede maatschappelijke en culturele visie. Ze kunnen trends en processen toepasbaar maken in projecten en beleid. Vrijetijdskundigen kom je tegen in bedrijven, bij de overheid, stichtingen, onderzoeksbureaus, reclamebureaus, culturele instellingen, musea. Daarnaast organiseren ze evenementen, festivals en congressen. Je ziet ze dan ook bij projectorganisaties als Sail Amsterdam of het Holland Festival.

organisatie: INHOLLAND
locatie: Diemen
telefoon: 020 495 1111
» www.inholland.nl

»
LOI - Evenementenorganisatie

Zit organiseren je in het bloed? Maak er je werk van! Na deze unieke opleiding kun je aan de slag bij iedere organisatie die regelmatig eigen evenementen organiseert. Of kies je liever voor een evenementenbureau? Ook het starten van je eigen bedrijf is zeker een goed idee. Veel bedrijven zullen de organisatie van een evenement graag aan je uitbesteden.

Een goede en professionele organisatie is dé succesfactor voor een tentoonstelling, beurs of congres. Wil je de uitdaging aangaan om zo’n evenement te organiseren? Doe dan eerst deze korte praktijkgerichte opleiding! Daarna ben je optimaal voorbereid.

Tijdens de cursus Evenementenorganisatie leer je wat er allemaal bij het organiseren van een evenement komt kijken. Je krijgt inzicht in de evenementenbranche en weet hoe je jezelf op beurzen moet presenteren als organisator.

Liever klassikaal studeren?Deze opleiding is ook als klassikale opleiding te volgen. Je volgt dan iedere 2-3 weken een interactieve bijeenkomst en studeert in de tussenliggende weken thuis met begeleiding via internet.

Daarom kies je voor deze opleiding- Korte en praktijkgerichte opleiding.- Leer een succesvol evenement organiseren.- Goede opstap voor HBO Toerisme en Recreatie

Voor wie is de cursus Evenementenorganisatie bestemdDe cursus Evenementenorganisatie is geschikt voor iedereen die succesvol een evenement, zoals een tentoonstelling, beurs of congres, wil leren organiseren. Omdat je je eigen zaak wilt starten of omdat het je leuk lijkt om als evenementenorganisator bij een organisatie of bedrijf te werken.

organisatie: LOI - Leidse onderwijsinstellingen
prijs: 6 x € 100,-
telefoon: 071 545 1234
» www.loi.nl/cursussen/detailhandel_en_horeca/evenementenorganisatie/index.htm

»
NHTV - Vrijetijdsmanagement

Wat doe jij allemaal in je vrije tijd? Sporten, uitgaan, winkelen, een cabaretvoorstelling bijwonen? Iedereen beleeft vrije tijd anders. Maar we zijn allemaal even kritisch: in de spaarzame vrije tijd die we hebben, willen we bijzondere dingen beleven. Vrijetijdsmanagement houdt zich bezig met het ontwikkelen van boeiende vrijetijdsproducten voor een (inter)nationale markt. Denk aan het organiseren van een popconcert, festival, beurs of een zakelijk congres, het opzetten van een sportcentrum, het ontwikkelen van een aantrekkelijk winkelgebied in het centrum van een grote stad of de marketing en communicatie voor een theater.

Binnen de opleiding Vrijetijdsmanagement leer je deze vrijetijdsproducten te ontwikkelen voor verschillende doelgroepen. Je leert hoe je een boeiend concept ontwikkelt, hoe de organisatie en coördinatie van een project in elkaar steekt en je krijg inzicht in de financiële onderbouwing en de marketing van een product. Daarnaast ontwikkel je je als persoon om straks als manager in de vrijetijdsbranche aan de slag te kunnen gaan.

organisatie: NHTV
locatie: Breda
telefoon: 076 530 2203
» www.nhtv.nl

»
Nisom – Nederlands Instituut voor Strategisch en Operationeel Management

Deeltijdopleidingen van een jaar op het gebied van HBO en Post HBO Eventmanagement en Eventmarketing in Utrecht, Zwolle en Haren (Gn)

Het NISOM is een kleinschalig, geaccrediteerd instituut,o.a. gespecialiseerd in HBO en Post HBO Eventmanagement en Eventmarketing .

Onze erkende opleidingen onderscheiden zich door flexibel, praktijkgericht onderwijs, kleine groepen en persoonlijke aandacht. Daarnaast krijg je een gedegen strategisch  werk en denkniveau. Het opzetten van management van Beurzen, Congressen en Evenementen vraagt om organisatietalent. Dat leer je bij het NISOM door praktijkgerichte cases.

Ons team van docenten en trainers bestaat uit deskundigen met ruime praktijkervaring en uitstekende didactische vaardigheden. Ze zorgen ervoor dat de studenten actief leren en dat de leerstof helder en uitdagend wordt overgedragen.

Het NISOM werkt met docenten en trainers met uitstekende evaluaties en werkervaring bij vooraanstaande organisaties zoals ABN-AMRO, Van Lanschot bankiers, Achmea , Gielissen, Jaarbeurs Utrecht, Elann, Royal Has Koning, Essent e.a.

Het NISOM is sinds 12 jaar geaccrediteerd door de CLC (Centrum voor Live communication) en door IDEA (Independent Dutch Eventmarketing Association), waarin meer dan 50 toonaangevende eventmarketingbureaus zijn vertegenwoordigd. Daarnaast hebben we de accreditatie van de overheid , CRKBO.

organisatie: Nisom-opleidingen
locatie: Haren (Gr.)
telefoon: 0625 044 300
» www.nisom.nl

»
Saxion Hogeschool – Facility Management

Facility Management is het managen van faciliteiten (voorzieningen) die ervoor zorgen dat mensen goed en aangenaam kunnen werken in organisaties. Zoals het gebouw, de inrichting, de klimaatbeheersing en de veiligheid. Deze faciliteiten veraangenamen het werk, zodat het bedrijf optimaal kan presteren. Je vindt Facility Managers in vele markten, zoals hotels, congrescentra, ziekenhuizen en bungalowparken. Maar ook bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde facilitaire diensten, zoals schoonmaakbedrijven, cateringbedrijven, evenementorganisaties, woningbouwbedrijven en thuiszorgorganisaties; zowel in het binnen- als in het buitenland. De wereld van Facility Management is heel gevarieerd. Maar in welke markt en welke functie je ook terecht komt, je blijft een 'denker met daadkracht': Praktijkgericht, resultaatgericht en in het bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden.

organisatie: Saxion Hogescholen
locatie: Deventer
telefoon: 0570 603 700
» www.saxion.nl

»
Stenden Hogeschool – Leisure Management

Makes Leisure worth it!
Vrije tijd. Iedereen heeft het nodig. Om te ontspannen, om creatief te zijn, of juist om productief te zijn. Elke dag over de hele wereld zijn mensen op zoek naar ervaringen. Bij Stenden word je uitgedaagd om een verschil te maken in de internationale Leisure Industrie vanuit een duurzaam gedachtegoed. Je ontwikkelt je tot een zakelijke en creatieve regisseur voor deze dynamische sector. En duurzaam? Duurzaam omdat het hoort, het moet, het loont en het gewoonweg boeiend is. Op deze manier creëren we belevenissen die het waard zijn!

Ons onderwijs bieden we in verschillende vormen aan. Immers iedereen leert anders en heeft een andere achtergrond. Vind je een vierjarige HBO opleiding bijvoorbeeld te lang? Stenden Leisure Management heeft als enige in Nederland ook een associate degree-opleiding (Ad VM). Een landelijk erkende opleiding waarbij je een deel van een bacheloropleiding volgt. Na de Ad Leisure Management kun je aan de slag als assistent eventmanager. Je kunt deze variant vanaf 1 februari 2013 ook duaal (werken en leren) volgen. Ben je na twee jaar nog niet uitgeleerd, dan kun je zonder studievertraging je bacheloropleiding afronden.

Wil je direct in een internationale omgeving studeren?  Dan kun je de vierjarige opleiding in het Engels volgen. Je medestudenten komen uit Europa, China of andere delen van de wereld.  Met hen kijk je naar de vrijetijdssector door een internationale bril.

organisatie: Stenden Hogeschool
locatie: Leeuwarden en Emmen
telefoon: 058 244 1441
» www.stenden.com/lm

» vragen? mail ons

naam »
geslacht man vrouw
email »
opmerking / vraag »
 
events.nl is een onderdeel van High Profile Events bv