Back Back Nieuws

Zomer valkerij ervaring in het Bourgondisch Limburg

28 juli 2014
Klinken in de nacht en vroege ochtend de zware burlende stemmen van de edelherten vieren we de periode van overvloed; een dank voor de oogsten die zijn binnengehaald zoals het graan, de vruchten, noten, bessen, bramen, hop voor de bierbrouwers en in het Bourgondisch Limburg, de druiven voor de wijn. De natuur geurt stilaan anders; onbewust stemt dit ons melancholisch.

Voor de valkerij is dit een keerpunt. Waar de landbouw haar beloning van noeste arbeid viert begint het werk van de valkenier. Een nieuwe generatie wild is volwassen. Met zijn hond en jachtvogel trekt de valkenier het veld in om te oogsten. De getrainde roofvogels vangen op natuurlijke wijze de oude of zwakke dieren weg en voorkomen zo ziektes en overpopulatie. Door deze ecologische jachtmethode blijft de natuur in balans.

Wil je ook eens oog in oog staan met een roofvogel? Hoe bouw je contact op met de vogels, hoe verzorg en train je deze roofdieren? Tijdens de roofvogel workshop van Birds@Work kun je kennismaken met alle facetten van de valkerij.

Bekijk hieronder een impressie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!