Back Back Nieuws

Zandsculpturen Festival sluit af met evenement voor blinden en slechtzienden

23 september 2014
Het Zandsculpturen Festival Friesland welke dit jaar voor de tweede keer in Sneek werd georganiseerd zal binnenkort aflopen. Op 15 juni j.l. opende het festival haar deuren en sindsdien hebben vele tienduizenden mensen genoten van de prachtige kunstwerken. Het festival is nog tot en met zondag 28 september te bezoeken. En deze laatste dag is gelijk een hele speciale.

‘Aan het eind van het festival worden alle zandsculpturen met de grond gelijk gemaakt, en het zand wordt uiteindelijk afgevoerd’ aldus organisator Alec Messchaert. ‘Maar voordat we aan het afbreken van de sculpturen beginnen, geven we heel graag de gelegenheid aan blinde en slechtziende mensen, om de zandsculpturen met hun handen te kunnen ‘zien’. ‘We doen dit al jaren op onze festivals en ook vorig jaar was dit een groot succes in Sneek’. Alle paaltjes, omheining en andere obstakels worden uit het park gehaald en er zijn extra medewerkers die rondleidingen en uitleg geven. Vanuit verschillende landelijke organisaties en stichtingen zijn de eerste aanmeldingen al binnen. Maar ook wanneer u geen zichtbeperking heeft bent u van harte welkom.

Projectmanager Mathijs Slomp is tevreden over de tweede editie van het Zandsculpturen Festival Friesland in Sneek.  ‘We zijn al weer in voorbereiding om volgend jaar met een nieuw thema en nieuwe beelden terug te komen’. Het Zandsculpturen Festival op het Flexa Parkeerterrein in Sneek is tot 28 september nog dagelijks geopend voor publiek, van 10:00uur tot 17:00 uur.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!