Back Back Nieuws

Synergie van Kempense bedrijven voor Special Olympics 2014

19 september 2014
De Special Olympics Europese Zomerspelen vinden van 9 tot 20 september plaats en voor het eerst in de geschiedenis is België gastland van deze ‘Summer Games’. Meer dan 2.000 atleten met een verstandelijke beperking, afkomstig uit 58 landen, geven in Antwerpen het beste van zichzelf in 10 verschillende sporten.

Veldeman Structure Solutions verzorgt met veel trots de tijdelijke accommodatie voor hét grootste sportevenement van het jaar in ons land, Groep Van Eyck voorziet de atleten en bezoekers van heerlijk eten en Sunparks Kempense Meren stelt haar bungalows ter beschikking.

De 3 bedrijven hebben gedurende enkele weken intens samengewerkt zodat de atleten samen met hun begeleiders in perfecte omstandigheden worden opgevangen. Veldeman bouwde maar liefst 10.000 m² tentstructuren op 6 verschillende locaties, een bijzondere logistieke uitdaging. Met deze tijdelijke accommodatie biedt Veldeman onderdak aan niet minder dan 2.000 atleten, 1.000 coaches, meer dan 6.000 vrijwilligers, 2.500 ouders en familieleden, 300 officials en 300 medische begeleiders. De structuren zullen gebruikt worden voor ontvangst, catering en logistieke doeleinden.

De atleten en hun begeleiders verblijven samen in een echt atletendorp, een primeur voor de Special Olympics. Sunparks Kempense Meren in Mol werd voor de gelegenheid omgetoverd tot Olympic Village, waar ook de Vlam van de Hoop tijdens de Spelen aanwezig is. Veldeman bouwde hier een tijdelijk restaurant dat plaats biedt aan 1.700 personen, zodat alle 3.000 gasten er tezelfdertijd kunnen eten en de Olympische gedachte dus ook tijdens de maaltijd hoog gehouden kan worden. Groep van Eyck, met haar meer dan 35 jaar ervaring in horeca en catering, staat in voor lekker eten. Elke dag serveren ze ontbijt en lunch aan de atleten en hun begeleiders en ‘s middags worden de atleten verwend met warme buffetten.

De 3 bedrijven kunnen bogen op een uitgebreide ervaring met dergelijke grote sportevenementen. Eerder bouwde Veldeman al tijdelijke structuren voor de Olympische Spelen in Londen, Atlanta en Barcelona en het WK voetbal in Frankrijk. Groep van Eyck verzorgt al meerdere jaren de catering op verschillende nationale en internationale evenementen waaronder de internationale kerstjumping in Mechelen, het Belgisch kampioenschap wielrennen e.d.

Foto: Tijdelijk restaurant Sunparks - Credits: Martin Goetheer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!