Succesvolle eerste editie The Avans Funniest Festival Ever Succesvolle eerste editie The Avans Funniest Festival Ever
Back Back Nieuws

Succesvolle eerste editie The Avans Funniest Festival Ever

24 januari 2024

Op dinsdag 12 december streek The Avans Funniest Festival Ever neer in het Chassé Theater. Het vetste humorfestival ever!

Humor in alle hoeken en gaten

De lach lag deze dag voor het grijpen in alle hoeken en gaten van het theater. Met een gevarieerde line-up werd deze dag humor in al haar facetten getoond. De cabaretiers Guido Weijers, Soundos, Nienke Plas en Rayen Panday stonden in De Grootste Zaal Ever waar Dumpertreeten zelfs hun theaterdebuut beleefde. De Speld LIVE bracht een -op maat gemaakte- show over het werken en studeren op een hogeschool in Brabant. In Niet de Kleine Zaal mochten alumni van de Koningstheateracademie hun kunsten vertonen en de Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal werd de Humor Music Hall (HMH) waar bezoekers een dansje konden wagen. Hier sloot Crazy Piano’s het festival feestelijk af.

Niet alleen de theaterzalen explodeerden van het lachen. Elk uur werd vanaf het Moppenbalkon in de foyer het moppenkanon afgevuurd, vol knallers van moppen door de bezoekers zelf geschreven. De drie cinemazalen vormden de Humor Hub gevuld met live podcastopnames, absurdistische talkshows en humoristische films. Je zou denken dat het theater dan wel vol zou zitten maar er was zelfs nog ruimte voor Katinka Polderman’s Beslisbos waarin bezoekers hun type humor konden ontdekken, Club Felix met optredens van jonge studenten van de academie en The Strip met een cartoon expo. The Holy Moly Club uit Breda zorgde dat onze Brasserie een ware comedy club werd en zorgde voor vier line-up shows. De Theaterstraat die alle ruimtes met elkaar verbindt was ideaal; meet, greet, walk, talk, eat, drink & move on!

Samenwerking

The Avans Funniest Festival Ever was een initiatief van de Koningstheateracademie Producties, in samenwerking met het Chassé Theater Breda, in opdracht van Avans Hogescholen. Chassé Theater heeft daarin bijgedragen aan de organisatie en programmering van het festival.

Indoor festivallocatie met flair

Dat het festival zo lekker uit de verf kwam is mede te danken aan de goede indoor festival locatie die het Chassé Theater is. Alle drie de theater- en alle drie de cinemazalen komen uit in de sfeervolle Theaterstraat. Hét centrale punt van ieder event. De grote hoeveelheid aan zowel afsluitbare als informele open ruimtes geven elke organisator een breed pallet aan mogelijkheden. Daarbij kennen de bedreven eventmanagers het pand als geen ander en zorgen zij met passie voor een sfeervol, gestroomlijnd, veilig en kwalitatief event.

Elk event een vleugje theater

Het Chassé is een theater wat haar ruimtes zakelijk verhuurt voor een breed scala aan evenementen. Je onthult er spectaculair de nieuwste producten, deelt er op professionele wijze de laatste informatie uit jouw vakgebied en organiseert er de spraakmakendste personeelsfeesten. Op haar podia wordt dagelijks impact gemaakt met theater en film en dat voel je dus ook terug in elk event!

Fotocredits: Eightynine & Koningstheateracademie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!