Back Back Nieuws

Strandfestival ZAND bevestigd Marco Borsato, Typhoon en Guus Meeuwis

29 januari 2016
Strandfestival ZAND heeft de eerste namen bekend gemaakt voor de negende editie van het festival. Zaterdag 27 augustus zullen Marco Borsato, Typhoon en Guus Meeuwis te zien zijn op het strand van Almere. Er is plaats voor 25.000 bezoekers. De presentatie is opnieuw in handen van Lieke van Lexmond en Jeroen van Koningsbrugge. In een later stadium zullen meer artiesten worden toegevoegd aan het programma.

Zand, zee, zon en zin in zingen
Met de komst van Marco Borsato gaat een lang gekoesterde wens van het festival in vervulling. Vandaag kondigde Borsato een tour langs een select aantal festivals in Nederland aan. Strandfestival ZAND is het grootste festival in deze reeks. Borsato in een reactie: ‘Zand, zee, zon en zin in zingen! Alles wat deze zomer de moeite waard maakt wordt verenigd op Strandfestival ZAND! Ik heb er ongelofelijk veel zin in’. Ook voor Typhoon is het de eerste keer dat hij het strand van Almere aandoet. De rapper, één van de populairste live artiesten van 2015, is momenteel één van de grote verrassingen op De Vrienden van Amstel LIVE!. Guus Meeuwis mag zich ondertussen een vaste gast van het festival noemen. De Brabander sloeg slechts 2 edities van de 9 over.

Breder programma
Jeroen van Koningsbrugge, die momenteel van een sabbatical geniet in Los Angeles: ‘Ik heb Marco tijdens de Symphonica in Rosso reeks in de Ziggo Dome uitgelegd hoe leuk dit festival is. Hij moest z’n vakantieplannen wel wat aanpassen, maar dat is het zeker waard. Wat mij betreft is het niet uitgesloten dat we onze samenwerking met ‘Wit Licht’ een vervolg geven op 27 augustus.’ Lieke van Lexmond vult aan: ‘Vorig jaar hebben we de programmering wat aangepast ten opzichte van andere jaren. We willen mensen wat meer verrassen met een breder programma. Dat werd enorm gewaardeerd door de bezoekers. We zijn natuurlijk ontzettend trots dat de eerste namen dit jaar meteen zo bijzonder zijn. De een stond al jaren bovenaan op onze wensenlijst, de ander is onwaarschijnlijke live artiest die perfect past bij het gevoel van het festival’.

Foto: copyright Tribe Company BV

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!