Back Back Nieuws

SpoorParade Amersfoort sluit af met ruim 42.000 bezoekers

23 oktober 2014
Meer dan 42.000 bezoekers namen afgelopen zes dagen een duik in de wereld van het spoor op SpoorParade Amersfoort. Ze zagen strak georganiseerde treinenshows, fraai vormgegeven exposities en interessante demonstraties en kregen daarmee een interessant en vrolijk kijkje in de historie en de toekomst van het Nederlandse Spoor. Met deze publieksmanifestatie vierde de partners van het Nederlandse Spoor hun 175-ste verjaardag.

Xsaga verwierf deze eervolle opdracht een dikke vier maanden geleden en produceerde dit eenmalige themapark samen met een 60-tal partners van het spoor op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Deze centraal gelegen locatie bleek uitstekend in staat dit grootschalige evenement op historische grond te herbergen.

Veel activiteiten zijn binnen georganiseerd, waardoor gezinnen en treinliefhebbers weinig last hadden van het herfstweer op de slotdag. Dagelijks hoogtepunt van de SpoorParade was de TreinParade die driemaal daags voor een tribune van 2.000 personen langstrok. Topdag was de zondag waarop meer dan 10.000 mensen het zonnige paradeterrein bezochten.

De organisatie is blij met de geweldige opkomst. Niet alleen treinliefhebbers, maar ook gezinnen kwamen in groten getale langs voor een dagje uit.
Veelal bleven ze uren tussen treinen wandelen, terwijl kinderen werden geschminkt of hun rangeerdiploma haalden. De SpoorParade Amersfoort werd daarmee een heerlijk dagje uit in de herfstvakantie: een feest voor jong en oud.

Dagelijks presenteerde Isolde Hallensleben het SpoorParade Journaal dat een vrolijk en leerzaam beeld laat zien van dit indrukwekkende ‘verjaardagsfeest’.

Dag 1:


Dag 2:


Dag 3:


Dag 4:

Dag 5:

Dag 6:

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!