Back Back Nieuws

SnowWorld zet stappen in haar groeistrategie

19 september 2014
SnowWorld heeft met betrekking tot haar nieuwbouwprojecten weer een paar belangrijke stappen gezet. Deze week tekende SnowWorld in Barcelona een convenant met de Catalaanse wintersportbond en heeft de gemeenteraad van Zoetermeer ingestemd met de erfpachtovereenkomst voor de geplande verlenging van de derde baan. In het kader van de lopende bestemmingsplan procedure in Parijs heeft een delegatie politici vorige week een bezoek gebracht aan SnowWorld Landgraaf. Daarnaast zal SnowWorld volgende week in Landgraaf een intentieovereenkomst ondertekenen voor het onderzoeken van de haalbaarheid van een toren boven op de Wilhelminaberg.

De groeistrategie van SnowWorld omvat verschillende nieuwbouw plannen. Het gaat hierbij om het bouwen van nieuwe indoorski resorts in Parijs en Barcelona en het verlengen van de derde baan in Zoetermeer. Daarnaast onderzoekt SnowWorld samen met een aantal partners de mogelijke verdere ontwikkeling van de Wilhelminaberg in Landgraaf.

Barcelona 
De president van de Catalaanse Wintersportbond (FCEH; Federació Catalana d’Esports d’Hivern), de heer Oscar Cruz en de CEO van SnowWorld, Koos Hendriks, tekenden afgelopen dinsdag een convenant waarin de FCEH haar steun voor het te ontwikkelen indoor skiresort door SnowWorld uitspreekt. Zij zal de locatie gebruiken als thuisbasis voor de trainingen van al haar atleten.

De ondertekening van het convenant was onderdeel van de presentatie van het geplande indoor skiresort aan de Catalaanse pers. De verschillende media, kranten en televisie, hebben het plan met groot enthousiasme ontvangen. Naar verwachting zal de bestemmingsplan procedure de komende weken worden afgerond.

Parijs 
Afgelopen week heeft een delegatie politici uit Saint Quentin en Yvelines SnowWorld Landgraaf bezocht. Hiermee hebben zij zich een beeld kunnen vormen van het SnowWorld concept. Dit is belangrijk in verband met de nu lopende publieke bijeenkomsten als onderdeel van de bestemmingsplan procedure. Het beoogde SnowWorld indoor skiresort is gepland in Elancourt, een randgemeente van Parijs binnen de agglomeratie Saint Quentin en Yvelines.

Zoetermeer verlenging 3e baan 
Maandag 15 september heeft de gemeenteraad van Zoetermeer ingestemd met de concept erfpachtovereenkomst die de uitgifte van de benodigde grond voor de geplande verlenging van de derde baan regelt. Deze erfpacht overeenkomst is eerder door het college van Burgemeester en Wethouders en de directie van SnowWorld uitonderhandeld. De komende weken zal het bestemmingsplan en de bouwvergunning voor deze uitbreiding ter inzage worden gelegd.

Verdere ontwikkeling van de Wilhelminaberg te Landgraaf 
SnowWorlds indoor skiresort in Landgraaf is gevestigd op de Wilhelminaberg. Samen met een aantal partners, waaronder de gemeente Landgraaf, onderzoekt SnowWorld de haalbaarheid van de verdere ontwikkeling van de Wilhelminaberg. Het gaat daarbij ondermeer over een toren als landmark bovenop de berg. Hiertoe zal SnowWorld aanstaande dinsdag samen met haar project partners een intentie overeenkomst ondertekenen.

Foto: De heer Oscar Cruz, president van de Catalaanse Wintersportbond en Koos Hendriks, CEO van SnowWorld 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!